becej centar 50

A VMSZ óbecsei szervezete sajtótájékoztatón bírálta a helyi hatalmi koalíció eddigi teljesítményét.

 

A jelenlegi hatalmi koalíció Óbecsén mandátumának a felénél tart, de az elmúlt időszakról nem készült munkabeszámoló, és a polgárokat nem tájékoztatja senki arról, mit is teljesített a hatalom a választási ígéretekből. Ígéretekből pedig volt bőven, de lényeges eredmények nem születettek – dr. Molnár Viktor, a VMSZ helyi szervezetének elnöke szerint ez szolgált apropóul a párt csütörtök esti sajtótájékoztatójához. Az óbecsei óvoda többször is szóba került, Molnár azt tartotta fölöttébb furcsának, hogy miközben ezidáig az óvodában munkaerő-feleslegről beszéltek, most pályázatot hirdettek több óvónő felvételére is, Ragács Ervin, a VMSZ helyi képviselője pedig a környező települések óvodai csoportjainak a lehetséges megszűnése miatt fejezte ki aggodalmát.

Ragács a községi képviselő-testületi ülésekről szólva elmondta: Vuk Radojević polgármesternek az utóbbi időben tapasztalt kirohanásai tehetetlenségről és politikai éretlenségről árulkodnak, a tavalyi évi zárszámadással kapcsolatos „baklövése” miatt (nem készült hozzá kötelező külső revizori jelentés) pedig politikai felelősséget kellene vállalni, és le kellene mondani.

Dr. Ricz György, a helyi szervezet alelnöke arról beszélt: miközben a VMSZ programjában kiemelt fontosságú terület a szociálpolitika, Óbecsén a korábban példaértékűnek tartott szociális gondoskodást az önkormányzat leépíti azzal, hogy a községi költségvetésben a házigondozási szolgálatra, a népkonyhára, a menhelyre, valamint a nyugdíjasok és idősek klubjának a működtetésére kevesebb pénzt szán, mint a korábbi években. Molnár Viktor állítása szerint a VMSZ aktív lobbitevékenységet folytat, ha az óbecseiek érdekeiről van szó, erre példaként hozta föl a Petőfi Sándor Általános Iskola tornatermére és a Dunđerski-ház felújítására megítélt tartományi támogatásokat, de a mezőgazdasági titkárság vízgazdálkodási támogatásait is ide sorolta.

 

Forrás: Magyar szó

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име