A régió egyetlen működő mammográf készülékével Törökbecsén végzik el az orvosok a szükséges klinikai vizsgálatokat. A japán nagykövetség adományának köszönhetően a törökbecsei egészségház rendelkezik a régió egyetlen működő mammográf készülékével, ezért a nagybecskereki Đorđe Joanović Kórház vezetősége azzal a kéréssel fordult a törökbecsei intézményhez: legyen a kórház segítségére a mammográfiai szolgáltatások nyújtásában.

Anđelka Korovljev, a törökbecsei egészségház igazgatónője elmondta: a nagybecskereki kórház készüléke meghibásodott, és nem tudni, mikor lesz ismét üzemképes, ezért a betegeken Törökbecsén végzik el a szükséges vizsgálatot, és eredményeiket CD-ről olvashatja le a kórház radiológusa. Ezeken a vizsgálatokon azok a páciensek eshetnek át, akiknél magas kockázatot vagy kóros elváltozást állapított meg az orvos. A mammográfiai szűrés mellett az egészségházban rövid idő alatt képesek elvégezni minden szerv ultrahangvizsgálatát, és az intézmény rendelkezik elegendő szakorvossal is.

Az igazgatónő szerint amíg a legtöbb kórházban több hónapot kell várni egy ultrahangos diagnosztikára, addig Törökbecsén a betegek egy héten belül sorra kerülnek, és hasonló a helyzet a röntgendiagnosztika esetén is, sőt sürgős esetben akár egy nap alatt is meg tudják oldani a röntgenezést. Anđelka Korovljev állítja: Törökbecsén sok szolgáltatást meg tudnak oldani helyben, szükség esetén pedig az egészségház gondoskodik a betegek szállításáról a regionális kórházba vagy a kamenicai Kardiológiai Intézetbe, majd onnan haza is szállítják őket. Az önkormányzat anyagi támogatásának köszönhetően a törökbecsei egészségháznak a kamenicai Kardiológiai Intézettel is van egy megállapodása, ennek értelmében többek között az intézet munkatársai szerdánként Törökbecsén végeznek echokardiográfiai vizsgálatokat.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име