Zlatni Mirko Grabež, Stana Baćinski i bečejski sportski radnik Milorad Rakić
Zlatni Mirko Grabež, Stana Baćinski i bečejski sportski radnik Milorad Rakić

Bečejci doneli 12 medalja

Najznačajnija manifestacija vojvođanskog Saveza „Sport za sve“, 13. Olimpijada radnika Vojvodine, minulog vikenda je uspešno održana na sportskim terenima Ade. Takmičenja su održana u 19 muških i 10 ženskih dosciplina, a među učesnicima bili su i takmičari iz opštine Bečej, koja je priredila svečani ispraćaj 90 sportista sa vođama ekipa, a oni su se vratili sa 12 medalja.

Najviše razloga za radost imala je Stana Baćinski, koja je branila boje „Fadipa“ i osvojila dva zlata u disciplini pikado, pojedinačno u ženskoj konkurenciji i u mešovitom paru sa bratom Mirkom. Stana je, inače, doajen SORV, jer joj je ovo bilo peto olimpijsko učešće i izrasla je u legendu sa osvojenih osam medalja. Prva je počela da baca pikado, upravo, Stana, a kada joj se pridružio brat Mirko postali su „tandem snova“.

-Kod nas Grabeža je izražen voljni momenet za takmičenje, pa uvek imamo motiva. To nam je ostalo od rukometa kojim smo se bavili u mladosti, vele sestra Stana i brat Mirko.

Zlata su doneli i plivač Zoran Perić, sportski ribolovac Igor Sekulić braneći boje „YU Flore“ i višebojac „Sojaproteina“ Bratislav Jelić. Srebrom su se okitili višebojac „Sojaproteina“ Bojan Jocić, Mirjana Radaković u streljaštvu, Goran Krstonošić u plivanju i Muška odbojkaška ekipa Opštinske reprezentacije Bečeja. Najzad, trećim mestom okitili su se Opštinska reprezentacija Bečeja u srednjem fudbalu, ekipa Knot autofleks u malom fudbalu i ekipa YU Flora u sportskom ribolovu.

Dodajmo da sve pohvale za organizciju idu na račun Saveza „Sport za sve“ i opštine Ada, koja je po drugi put bila domaćin atraktivne manifestacije, koju će za četiri godine organizovati grad Sombor.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име