A szeretet és az elfogadás a legfontosabb érték a Caritas védencei számára

Az óbecsei Caritas rendszeres támogtás nélkül is szinte második otthont biztosít a fogyatékkal élők számára, akik itt találták meg a közösséget,  amely elfogadja, befogadja és szeretettel veszi körül.

A védencekkel több önkéntes is foglalkozik heti szinten. Csepcsik Piroska a kézműves foglalkozások mellett közös szerepjátékokba is bevonja a védenceket.

A Mustármag Közösség keretén belül először 2000-ben indítottak foglalkozásokat az értelmi és testi fogyatékkal élők számára.

Működésének első tíz évében a Caritas különböző támogatások által biztosított egész napos programot a védencek számára.

Az itt működő foglalkozásokat olyan önkéntesek végzik, akik szeretettel és nagy odaadással vesznek részt a műhelymunkákban.

Tóth Kása Piroska a Szivárvány Festőcsoport vezetője is szívesen tart foglalkozásokat a védencekkel. Munkájukkal több rajzpályázaton is első helyezést értek el.

A rajzpályázatok és különböző önkéntes támogatások által olykor kirándulásokat is tudnak szervezni.

A foglalkozások célja egy olyan közösségi tér biztosítása a fogyatékkal élők számára, ahol a közösség fontos tagjának érezhetik magukat.

Az önkéntesek és a védencek minden húsvét és karácsony táján vásárt szerveznek, ahol a védencek alkotásai mellett jó minőségű használt ruhákat és háztartási kellékeket állítanak ki. A foglalkozásokat az önkéntes adományok mellett az itt összegyűjtött pénzből valósítják meg.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име