Sa poslednje akcije dobrovoljnog davanja krvi u sportskom centru Bečeja
Sa poslednje akcije dobrovoljnog davanja krvi u sportskom centru Bečeja

Četvrta ovogodišnja akcija dobrovoljnog davanja krvi u Bečeju nije se održala uobičajeno u plesnoj sali Gradskog pozorišta Bečej, nego u Sportskom centru.

-Promenili smo destinaciju zbog održavanja 64. Majskih igara u Gradskom pozorištu Bečej, ali to nije uticalo na odziv naših humanitarca, jer je sportski centar udaljen od pozorišta nekih 300 metara. Da sve bude zanimljivije, rezultati su preslikani sa aprilske akcije. Ne pamtimo da se to desilo do sada. I na treću u aprilu i na četvrtu ovogodišnju majsku akciju odazvalo se 106 sugrađana, 102 ih je dalo krv, od toga 21 žena, a petoro je prvi put, rekao nam je u ime Opštinske organizacije Crvenog krsta Draguljub Milinkov.

Mobilna ekipa Zavoda za transfuziju krvi Vojvodina je u minule četiri ovogodišnje akcije iz Bečeja odnela 432 paketića dragocene tečnosti. Tome valja dodati još 55, jer je u prvoj, od po tri planirane, u Bačkom Petrovom Selu krv dalo 44, a u Bačkom Gradištu 11 meštana.

Naredna akcija u Bečeju zakazana je za 6. jul, a Bačkom Petrovom Selu za 15. juli, dok će Gradištanci moći da se odazovu novoj akciji 12. avgusta.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име