Još se jednom pokazali da mladi Bečejci imaju sluha za svoje vršnjake, a u prilog tome govori i ovogodišnja humanitarna akcija „Deca deca“ koja se održava u sklopu Dečje nedelje. U pitanju je aktivnost kojom koordinira radna grupa za smanjenje siromaštva opštine Bečej, a kako smo saznali, odziv je, kao i ranijih godina, i više nego zadovoljavajući.

Kako nam je Marija Lučev rekla, šanse u detinjstvu ne smeju se propuštati, te stariji moraju da učine sve kako bi svako dete imalo iste, ili bar približne mogućnosti, naročito po pitanju školovanja i socijalizacije.

– Drago nam je što je odziv veliki. Nažalost, u Bečeju ima oko 1.000 dece iz socijalno ugroženih porodica, uzrasta do 18 godina. Mi od 300, 400 paketa, napravimo 1.000 i onda ih delimo ili za novogodišnje praznike, ili za kamp koji leti organizujemo, rekla je Marija Lučev, koordinatorka Radne grupe za smanjenje siromaštva u opštini Bečej.

Učenici gimnazije nisu se libili da učestvuju u ovoj aktivnosti. Vredno su danas pomagali u Centru za decu i mlade, preuzimali donacije, sortirali. Svaki je paket evidentiran, i biće uručen upravo kome je namenjen, bečejskoj deci iz socijalno ugroženih porodica.

Porazgovarali smo i sa profesorkom Tehničke škole Bečej, čiji su zaposleni, kao i đaci, dali veliki doprinos humanitarnoj akciji „Deca deci“.

– Svako je bio u mogućnosti makar jednu svesku da kupi. Dovezli smo pun automobil darova. Srećni smo što smo doprineli akciji, kazala nam je Sanja Biro, profesorka iz Tehničke škole. Poslednjeg dana Dečje nedelje, centar Bečeja će sigurno, kao i svih prethodnih godina, vrveti od dece. Dečaci i devojčice, pa i malo stariji Bečejci, moći će da posete brojne štandove koji će od 14 sati biti postavljeni na centralnom trgu najveće potiske opštine. Interesantan i sadržajan program koji će trajati do 17.30, nešto je što ne valja propustiti.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име