Članovi Bečejskog udruženja mladih su pre oko mesec dana pokrenuli akciju „Humanitarna reciklaža” koja će biti aktivna tokom čitave godine. Prvi kontigent čepova, sa skoro 90 kilograma, prosleđen je danas na otkup.

Međutim, nisu sve od 13 crvenih kanti, koliko je raspoređene po bečejskoj opštini danas ispražnjene, a priliku da se uključe i dalje imaju svi zainteresovani građani.

Zahvaljujući saradnji sa Potisjem Bečej Bečejsko udruženje mladih obezbedilo je crvene kante koje su postavljene u holu Gradskog pozorišta i Sportskog centra, kao i u Trećoj mesnoj zajednici u Bečeju i u Mesnoj zajednici Mileševo, gde građani mogu doneti čepove koje prikupe u svom domaćinstvu.

-Zahvaljujemo se našim vrednim sugrađanima koji su doneli čepove, a ujedno pozivamo i ostale da se uključe, kaže Aranka Repaši, sekretarka Treće mesne zajednice.

Ova ekološko – humanitarna akcija nailazi na odličan odziv kod građana, a samo jedan od takvih primera je Treća mesna zajednica – Novo selo, gde je ispred objekta svakog radnog dana od 8 do 14 sati postavljena crvena kanta.

U akciju su se uključile i škole „Zdravko Gložanski”, „Sever Đurkić” i „Petefi Šandor” za čije su đake takođe obezbebeđene kante za odlaganje čepova, kao i Predškolska ustanova „Labud Pejović” i njeni vrtići u Bačkom Gradištu, Bačkom Petrovom Selu, Radičeviću i Bečeju. Podršku akciju pruža i inicijativa „Humani ljudi Bečeja”.

-Priključila sam se akciji, kao i druga deca u školi. Neka su išla i po razredima i skupljala čepove. Drago nam je da možemo da pomognemo deci koja nemaju dobre uslove za život, rekla je Maša Ćuk, učenica OŠ Petefi Šandor.

Novac od prodaje plastičnih čepova namenjen je poboljšanju uslova za život siromašne dece.

 

Sadržaj je kreiran u okviru projekta „Vladavina prava pod lupom: Ka većem ostvarivanju prava građana opštine Bečej” koji je sufinansiran iz budžeta opštine Bečej. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име