Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije u koordiniranoj akciji na teritoriji cele Srbije, u saradnji sa nadležnim javnim tužilaštvima i poreskom policijom, uhapsili su 80 osoba zbog postojanja osnova sumnje da su od 2004. godine počinili više krivičnih dela u oblasti finasijskog kriminala i korupcije. Među privedenima u akciji je i R. V, direktor „Miravas“ DOO iz Bečeja.

Policija je u nastavku akcije na otkrivanju zloupotreba u radu Fonda za kapitalna ulaganja APV i lokalnih samouprava na teritoriji severne pokrajine uhapsila sedam osoba koje se sumnjiče za zloupotrebe vezane za izgradnju sportskih terena u Dom učenika „Nikola Vojvodić“ u Kikindi.

Zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo zloupotreba službenog položaja u saizvršilaštvu uhapšeni su J.J, zamenik odgovornog lica u Domu učenika „Nikola Vojvodić“, D.S. zaposleni u Upravi za kapitalna ulaganja AP Vojvodine i odgovorno lice Upravnog odbora u Domu učenika „Nikola Vojvodić“, R.V, odgovorno lice preduzeća „Mirvas“ iz Bečeja, i B. C.

Osumnjičeni D.R, odgovorno lice preduzeća „Relja Junior“, I. T. zaposleni u Domu učenika „Nikola Vojvodić“ i G. G. zaposlena u tom domu zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo zloupotreba u vezi sa javnim nabavkama. Postoje osnovi sumnje da su od septembra 2015. godine, prilikom izgradnje sportskog terena, koji je finansirala Uprava za kapitalna ulaganja APV, osumnjičeni iskoristili svoje položaje i u postupku javne nabavke, protivzakonito favorizovali ponuđače „Relja junior“ i „Miravas“ i uslove konkursne dokumentacije prilagodila poslovnim potencijalima pomenutih firmi, kako bi eliminisali druge ponuđače. Sa preduzećem „Relja junior“, kako se sumnja, zaključen je ugovor o izvođenju radova po cenama višim od tržišnih, čime je Dom učenika „Nikola Vojvodić“ oštećen za oko 5.000.000 dinara, navodi se u saopštenju policije.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име