Učesnici akcije koja je za cilj imala da na pravi način uredi igralište u dvorištu Škole za osnovno i srednje obrazovanje „Bratstvo“, bila je uspešna. Entuzijasti su rano jutros zasukali rukave kako bi učenici te bečejske škole na kvalitetniji način ubrzo mogli da borave van učionica. Sreća pa ih je i vreme poslužilo, jer su svi bili orni za rad.

Od mladih do starijih akcijaša, svako je doprineo da ovo druženje u dvorištu škole, osim da se ostvari krajnji, humani cilj, protekne i u dobroj atmosferi. Materijalnu pomoć usmerili su ovdašnji preduzetnici, privrednici, pojedinci.

Za Gabrielu Nača bilo je pravo iznenađenje koliko je ljudi bilo voljni da podrži ideju kolektiva „Bratstva“.

Škola nije imala novac za obnovu igrališta u dvorištu objekta u Dositejevoj, pa je kolektiv uz pomoć Udruženja građana „EkoBečej“ pokrenuo akciju prikupljanja materijala i opreme.

Učenici su uz pomoć nastavnika Ferenca Ularika prethodno pokosili travu, okopali biljke i pripremili teren za buduće igralište.

Uz nedavno uručenu vrednu donaciju iz Mađarske u vidu didaktičkog materijala i uređeno ugralište po meri deteta, dvorište „Bratstva“ biće predodređeno kvalitetnijem razvoju i boravku učenika.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име