Óbecse peremén, a Kis-Boszna nevű település végén csaknem negyven méteres jegenyefa okozott gondot az utcabelieknek és a Komunalac Közvállalatnak. A nyolcvan évesre becsült rothadó fától zivataros időben tartottak a lakók.

Mivel egy ilyen magas és ekkora tömegű fa kivágására a Komunalacnak nincs megfelelő gépesítése, és a házak közelsége miatt a fa kidöntése is gondot okozott, a szakembereket a Poseidon Klub alpinistái segítették ki: a magasan lévő ágakat ők vágták le emelőkosár segítsége nélkül, és a levágott fadarabokat kötelekkel eresztették le a földre.
– A városban sok olyan fa van, amelyek élettartamuk végére értek, de különösen sok az öreg fa az ún. felső parkban és a Zöldfás utcában – laikusok számára ezek egészségesnek tűnhetnek, de belül rothadásnak indultak és veszélyesek. Mivel hosszú ideig ezekről a fákról nem viseltek gondot, a Komunalac Közvállalat munkásai az utóbbi hónapokban több fát is kénytelenek voltak kivágni a városban. A kivágott fák helyére újakat ültetnek-közolte Jasna Subakov, a Komunalac erdőmérnöke.

 

A munkálatokat négy nap alatt sikerült befejezni.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име