Novi selektor vaterpolo reprezentacije Poljske je Bečejac Aleksandar Krstonošić. Iskusni trener je u poslednje vreme vodio žensku ekipu Partizana, a s novim poslom počinje 1. aprila.

Bio sam u Varšavi i sve se dogovorio sa tamošnjim Savezom. Kako ove godine nemaju mnogo aktivnosti, učešće na svega nekoliko turnira, biću i koordinator stručnog rada svih selekcija u njihovom najboljem klubu Lođu, gde ću biti i stacioniran. Njihova želja je bila da sarađujemo tri godine, do Evropskog šampionata u Barceloni, ali sam ih ubedio da je najbolje da napravimo ugovor na godinu dana i posle toga, ako budu zadovoljni mojim radom, da nastavimo saradnju. Prihvatili su moj predlog i uskoro putujem za Poljsku, rekao nam je Aleksandar Krstonošić.

Poljaci imaju svoje mesto u evropskom fudbalu, odbojci i rukometu, ali su u vaterpolu daleko od toga. Odlučili su da promene nešto u tom sportu i, logogično je, stručnjaka su potražili u Srbiji. Izbor je pao na iskusnog trenera, koji je radio u matičnom Bečeju, Vojvodini i Spartaku, a bio je i selektor naše ženske reprezentacije na Evropskom prvenstvu u Sevilji 1997. godine, iduće godine na Evropskom B prvenstvu u Pragu i juniorskom šampionatu Starog kontinenta za vaterpolistkinje i engleskom gradu Milfildu. Radio je i u grčkoj Larisi, a bio je i selektor najbolje reprezentacija Makedonije.

-Pratiću njihovo prvenstvo, koje je u toku i okuplja šest ekipa u Prvoj A i isto toliko u Prvoj B ligi. Sve se završava početkom juna. Videću kakva im je juniorska selekcija, koja se, takođe, nije plasirala na Evropsko prvenstvo, i pokušati iz nje da priključim seniorima najbolje, kako bi napravili kostur reprezentacije koja će kroz kvalifikacije pokušati da se izbori za učešće na Evropskom šampionatu u Barceloni, otkriva nam svoj plan rada u Poljskoj Aleksandar Krstonošić.

Podsećanja radi, Poljaci su poslednji put bili na Evropskom prvenstvu 1991. godine u Atini i svesni su gde se nalaze na vaterpolo mapi Starog kontinenta. Dodajmo da su od Malte ispali na pohodu ka minulom Evropskom prvenstvu u Beogradu.
Vrlo su realni u svojim razmišljanjima. Nisu opterećeni da preko noći uđu u evropsku elitu, ali znaju da nešto moraju da menjaju. Naravno da ću svo svoje znanje i iskustvo staviti u službu svog novog posla i pokušati sa Poljacima da stignem do Barcelone, ali nešto više ću znati tek kada se upoznam s kvalitetom igrača na koje mogu da računam, zaključuje Aleksandar Krstonošić.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име