Aleksandra Radić predstavljala je Srbiju na svetskom prvenstvu u disko densu koje je prošle sedmice održano u nemačkom gradu Bohumu.

Bečejka je uspela da se plasira na 13. mesto, što je ujedno i najbolji rezultat za našu zemlju. Radićeva nam je rekla da je zadovoljna postignutim, ali i da je protekli period bio naporan, budući da je u poslednjih mesec dana osim u Bohumu, nastupila i na nadmetanju u Švedskoj i Češkoj.

Kaže, put do medalje je težak, ali i na vrhu nikad nije gužva. Disko dens je zavolela od malih nogu, a za njene početke zaslužna je starija sestra Marina koja joj je i trener. Od četvrte godine vredno i naporno trenira, a uspesi se samo nižu. Međutim, njenoj zbirci medalja nedostaju one sa svetskog i evropskog prvenstva, ali čvrsto veruje da će i to uspeti da ostvari. Kako nam je naša sagovornica rekla, disko dens, osim što je naporan i iziskuje mnogo truda, veoma je interesantan, plesači nauče da „hodaju u životu izdignute glave“, jer kako dodaje, stav je najvažniji. Aleksandra Radić nam je otkrila da će se još samo nekoliko godina takmičiti, ali da će ostati u svetu plesa.

Rad sa decom u plesnom klubu „Maks dens“ je ispunjava, ali je i izazovan. Dodaje i da Bečej već ima plesačke talente i svetlu budućnost. Dvasetrogodišnja devojka juče je diplomirala na Ekonomskom fakultetu. Planira da i dalje stiče znanja, te će upisati master studije, a možda i doktorske.

Korišćeni inserti iz video autora Daneta Mandića

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име