A hagyományos orvostudomány mellett egyre többen érdeklődnek az alternatív gyógymódok iránt, amelyek kiváló kiegészítői lehet az orvos által előírt gyógykezeléseknek.

Az óbecsei Than Emlékházban a Villogó Polgári Szervezet által szervezett Egészségnap keretében a helyiek tizenhét alternatív gyógyászati módot próbálhattak ki.

Az érdeklődés a szervezőket is meglepte, hiszen több mint száz jelentkezője volt az eseménynek.

A szervezet elnöke Koncz Mónika az óbecsei Egészségház orvosa szerint az általános orvoslás és az alternativ gyógyászat karöltve nagyon eredményes gyógyuláshoz vezethet:

“Nyugaton ez nagyon elfogadott és az ottani egészségügy által támogatott gyógymódok közé tartozik. Ott  a kezelések során a kórházakban már alkalmazzák ezeket a gyógymódokat. Nálunk ez még nagyon gyerekcipőben jár, dehát felbuzdulva azon, hogy ez még alakulhat és nálunk is felismerik és alkalmazzák majd az emberek a jövőben is szervezünk még ilyen eseményeket.”– nyilatkozta Koncz.

Az orvos szerint a “modern” emberek leggyakoribb egészségi problémái a gerincproblámák és az ebből kifolyólak megjelenő egészségügyi gondok. Tízből nyolc embernél jelenik meg életes során legalább egyszer komolyabb deréktáji fájdalom és minden ötödik ember also végtegba is sugárzó fájdalmat is tapasztal. Ugyanakkor a gerinc állapota az idegrendszeren keresztül hatással van az egész test állapotára.

“Az ülő életmód izomgörcsökhöz vezeethet, a gerinc elváltozik, bemeszesedik. Nem biztos, hogy ez egy kis tornával, vagy csak simán mozgással meg tudjuk oldani. Ilyenkor jön képbe a csontkovács, a masszőr és ezek közösen nagyon szép munkát tudnak végezni. Persze, hogyha az egyén ahjlandó együttműködni és mindazt az ajánlatot amit ajánlanak neki szépen betartja.” – nyilatkozta Koncz Mónika.

Az Egészségnap keretében a különböző masszázs technikák és a csontkovácsolás mellett a látogatók kipróbálhatták többek között a lovasterápiát is, amely egy komplex hatású mozgásterápia, ugyanis lovon ülve kiváló lehetőség nyílik a megelőző és terápiás célú gerinctorna végrehajtására. A lovasterápiával fokozódik a vérkeringés és az anyagcsere, javul az egyensúly, a koordináció, nő az izomerő, és javul a testtartás. Kiválóan alkalmazható tartási rendelleneségek, mellkasdeformáció, vagy gerincferdülés kezelésénél.

A látogatók megismerkedhettek a hangtál terápiával is, amely alkalmazása, egy nyugodt, békés lelki állapotot idéz elő, kiváló a stressz leküzdésében, de számos más egészségügyi probléma kezelésében is segít, mint a hát és derékfájás kezelése, a nyak és vállfájás, a fejfájás, alvászavarok, az emésztés, a vérkeringés és a légzés harmonizálása, de javítja a koncentrásiós nehézségeket is.

A bemutatott alternatív gyógymódok között szerepelt a színterápia is, de a reikivel, a hangtál terápiával, és a számisztikával is, valamint mágneses állapot felmérésre is lehetőségük volt.

Molnár Ibolya évek óta kíséri a különböző alternatív gyógymódokat. Elmondása szerint igyekszik egyfajta egészéges életmódok folytatni, ezért rendszeresen látogatja az Etka Jóga tanfolyamot is.

“Huszonöt évvel ezelőtt a lányomnak volt gerincproblémája. A gerincferdülés mindig megoldást igényel, és már akkor elkezdtünk ilyen módokat alkalmazni. Agykontrollal készültünk magára a műtétre, és az azt kísérő felépülési folyamatra, mert az embernek elsősorban fel kell dolgoznia és tudomásul kell vennie a problémáit, majd felmérni, hogy milyen megoldásai lehetségesek. A medicína szerintem a tüneteket kezeli, de egyre inkább tisztában vagyunk azzal, hogy a test, lélek, szellem harmónia megszakításából, vagy felbomlásából alakulnak ki a különféle problémák”- nyilatkozta Molnár Ibolya, aki az Egészségnapon a reiki és a számmisztika mellett a mágneses állapot felmérésre is jelentkezett.

Az alternatív gyógyászat egyik kiemelkedő előnye, hogy sok esetben a betegség megelőzését segíti, valamint hatékonyan támogatja a már meglévő betegségek kezelését.

Az Egészségügyi Világszervezet már 2002-2004, illetve 2005-2007 között ajánlásokat bocsátott ki a tagországok számára, amelyekben a komplementer medicina egészségügyi rendszerbe való beilleszthetőségét támogatta. A gyakorlati alkalmazásuk az egészségügyben egyenlőre még gyerekcipőben jár.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име