Pripreme za četvrti po redu Palačinka festival u Bačkom Gradištu, koji bi sutra (29. jun) trebalo da okupi sladokusce iz opštine Bečej, ali i šire, privode se kraju. I pored ograničenih mogućnosti organizatora propratni sadržaji manifestacije bi trebalo da budu interesantni svim generacijama.  Prema najavama, manifestaciju će posetiti i ambasador Republike Mađarske u Beogradu Oskar Nikovic.

Iz Udruženja građana „Most”, inače organizator ovog festivala međunarodnog karaktera, kažu da nisu bili u mogućnosti da u okviru zatvaranja manifestacije organizuju svirku, na koju su posetioci ranijih godina navikli.

– Koncerta za kraj Palačinka festa neće biti, ali smo pokušali to da nadomestimo programima koje ranije nismo praktikovali. To je, pre svega, romski ples, koji bi trebalo da bude interesantan, a u okviru toga i gatanje, kazao je gradski portal Moj Bečej Agošton Legvari iz UG „Most”.

Kada su takmičarske discipline u pitanju, kako je Legvari rekao, i tu ima novina.

– Pored već, skoro, tradicionalnih takmičenja ove godine ćemo organizovati i „palačinka ples”, koji će, nadamo se, biti interesantan posetiocima, naveo je Legvari.

Brzo rolovanje palačinki, brzo jedenje palačinki, noge u džaku – palačinke u ustima, musavko, najsmešnija fotografija i izbor kralja ili kraljice festivala, deo je standardnih takmičarskih aktivnosti koje će se odvijati u centru Bačkog Gradišta, tačnije ispred i u porti katoličke crkve.

Najavljen je dolazak pobratimskih i prijateljskih naseljenih mesta iz Mađarske, ali i Hrvatske, a dvadesetak ekipa će sutra od 9 do 19 sati pripremati palačinke i pokušati da odgovore ukusu posetioca.

Kako su organizatori najavili, manifestaciju će posetiti i ambasador Republike Mađarske Oskar Nikovic, koji će posetiti i članove Stonoteniskog kluba „Vojvodina” iz Bačkog Gradišta.

Program i satnica Palačinka festivala:

9.00 Svečano otvaranje

9.30 Palačinka ples

10.45 Palačinka ples

11.00 Romske igre gostiju iz Derekeđhaze

11.30 Takmičenje u brzom rolovanju palačinki

11.45 Palačinka ples

12.00 Takmičenje u brzom jedenju palačinki

12.30 Palačinka ples

13.30 Palačinka ples

14.00 Takmičenje „noge u džaku palačinka u ustima“

14.30 Palačinka ples

15.00 Takmičenje „Musavko“

15.25 Predaja specijaliteta za takmičenje „kralj (kraljica) palačinki”

15.30 Palačinka ples

16.15 Predaja fotografija za takmičenje „najsmešnija fotografija Festivala“

16.30 Palačinka ples

17.00 Proglašenje pobednika i uručenje nagrada u svim kategorijama

17.30 Ustoličenje kralja/kraljice palačinki

18.00 Svečano zatvaranje festivala

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име