Novoosnovani klub američkog fudbala „Vidre” u Bečeju, promovisao je za ovdašnje prilike nesvakidašnji sport na pomoćnom terenu OFK Bečej 1918. Podršku za afirmisanje američkog fudbala bečejcima su pružili igrači kluba „Hanters” iz Vrbasa.

Kako potpredsednik kluba „Vidre”, Gordan Ličanin navodi, osnivanjem kluba žele da osveže sliku bečejskog sporta, ali i da među mladima promovišu zdrave stilove života.

– Hteo bih da kažem, da stvarno želimo omladinu što više da približimo sportu, da ih sto više odvojimo od računara i te socijalizacije, desocijalizacije, i da probamo da učinimo što više ovom Bečeju. I sve je neka priča na zdravom sportskom životu pa bih apelovao na sve zainterosovane koji žele, da slobodno mogu da nam se priključe. Neka vide kako to sve izgleda, ne moraju odmah da dođu na treninge.

U „Vidrama” za sada vredno trenira 25 momaka, a velika želja im je da se naredne sezone, tačnije od marta naredne godine, opobaju u trećoj, od tri postojeće, lige Sever.

– Oduševljen sam iz razloga što u samom početku, u nekom začetku te cele priče, imamo 25 aktivnih momaka koji dolaze redovno na treninge. Treninzi nam se odvijaju na pomoćnom terenu omladinskog fudbalskog kluba. Američki fudbal još uvek je u razvoju kod nas u Srbiji, ali postoje tri lige. Prva i druga liga su redovni, svi su u jednom takmičenju, a treća liga je podeljena na jug i sever. Ako sve uspe po nekim našim planovima, mi bi od marta, pošto u martu kreće sezona, trebali bi da krenemo sa samim igranjem, takmičenjem u toj trećoj, sever ligi, ističe Ličanin.

Kako bi se ozbiljno pripremali za ligu, i za neke naredne rivale, članovi kluba „Vidre” treblo bi da imaju stručnu podršku u vidu kvalifikovanih trenera. Za sada, akcenat je stavljen na kondicione treninge.

– Imamo jednog kondicionog trenera, ali u pregovorima smo sa određenim brojem ljudi. Tu ne treba jedan čovek, tu treba barem tri trenera pored tog kondicionog. Ima trener za taktiku, trener za napad, trener sprecijalnog tima, tako da razgovaramo al ne bih ništa o tome pre nego što sve to ne bude rešeno, rekao je potpredsednik kluba „Vidre”.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име