Óbecsén megnyitották Anna Frank – Történelem a mának című kiállítást. A kiállítás a belgrádi Nyílt Komunikáció és az amszterdami Anne Frank Ház és múzeum együttműködése által és az Európai Unió anyagi támogatásával, a heyli Közgazdasági Kereskedelmi Iskola  szervezésében valósult meg.

Az óbecsei Városi Múzeumban nyílt tárlat két héten át megtekinthető. A kiállítás Anna Frank naplójának és életének tükrében mutatja be a második világháború eseményeit.

Ana Kostadinović, koordinátor: A kiállítás legfőbb célja, hogy felhívja a figyelmet a balkáni múlt feldolgozatlan témáira, hiszen a konfliktusokkal teli múltra, mindenki másként tekint, mi pedig szeretnénk egy közös nézetet kialakítani, azzal, hogy beszélünk róla, hogy nézetet cserélünk másokkal mégpedig a fiatal közösséget is bevonva.

A kiállítás egyik célja népszrűsíteni az Anne Frank Ház által alkalmazott innovatív oktatási technikákat és tanulási módszereket. A tárlatra csoportos iskola látogatásokat is várnak. A tárlat vezetői pedig a Közgazdasági Kereskedelmi Iskola tanulói akik végigvezetik a látogatókat Anna Frank élet útján.

Anna Frank vándorkiállítását az elmúlt 20 évben 300 városban mutatták be, Szerbiában Óbecse az ötödik település, ahol bemutatták a tárlat anyagát.

 

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva. Medijski sadržaj nastao je u okviru projekta „Javni interes u fokusu: Informisanjem ka većem ostvarivanju prava građana opštine Bečej“, koji sufinansira opština Bečej

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име