Asocijacija onlajn medija (AOM) najoštrije protestuje zbog nove, očigledno organizovane serije napada na istraživački portal KRIK, koji već dva dana sprovode provladini mediji, saopšteno je danas iz AOM.

U saopštenju se navodi da su najnoviji medijski napadi počeli juče, gostovanjem urednika „Informer“ u jutarnjem programu televizije „Pink“, a nastavili u današnjem izdanju „Infomera“.
U tekstu ‘Mafija udara na porodicu Vučić’ ponovljene su optužbe na račun KRIK-a, po kojima navodno ovaj portal i njegov urednik Stevan Dojčinović pripremaju lažnu aferu o nekretninama porodice premijera sa ciljem da ‘nateraju Vučića da odustane i za premijera predloži nekog drugog’”, piše u saopštenju AOM.

U njemu se dodaje i da posebno zabrinjava činjenica da je urednik Informera upućen u to šta KRIK trenutno istražuje, te se postavlja pitanje „curenja informacija“ iz državnih organa.
AOM je postavila pitanje državnim organima ko je uredniku „Informera“ Draganu Vučićeviću dao podatke i kako su te informacije došle do njega.
-AOM se pridružuje zahtevu NUNS-a upućenom Ministarstvu unutrašnjih poslova da se istraži i obavesti javnost da li pojedine informacije iz tekstova objavljenih u ‘Informeru’ potiču iz državnih organa, kako su te informacije došle do ovog tabloida i da li neko iz državnih organa prati i prisluškuje Dojčinovića i novinare portala KRIK.rs, ističe se u saopštenju Asocijacije online medija.

AOM je navela i da se članica i jedan od osnivača Asocijacije online medija, portal KRIK, konstantno nalazi na meti napada i kleveta, praktično od svog osnivanja, a ove napade predvode mediji bliski izvršnoj vlasti – Informer, Pink i Studio B.

-Sasvim je jasno da je cilj ovih napada gušenje medijskih sloboda i dezavuisanje istraživačkih centara koji otvaraju pitanja korupcije u samom vrhu vlasti”, ocenjuje se u saopštenju.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име