Predsednik Opštinskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Bečej Ferenc Tot upozorio je da su u roku od nekoliko dana uništeni svi bilbordi LSV „Zemlja nije na prodaju“ na teritoriji opštine Bečej, na ulazima i na izlazima iz te opštine, kao i u užem centru Bečeja. Tot je pozvao nadležne organe da otkriju počinioce koji uništavaju privatnu svojinu.

– Uradili su to crnom bojom, misleći da će ispod te boje mraka sakriti ono što smo mi kao poruku uputili građanima pozivajući ih da podrže inicijativu LSV o raspisivanju referenduma protiv prodaje vojvođanske zemlje, rekao je Tot. Podsetio je da LSV širom AP Vojvodine sakuplja potpise za raspisivanje referenduma sa pitanjem: da li Republika Srbija treba da zakonima zaštiti naše poljoprivrednike od nelojalne konkurencije iz inostranstva i tajkuna po pitanju prodaje poljoprivrednog zemljišta i dugoročnog zakupa državnog poljoprivrednog zemljišta? Tot je ocenio i da je uništavanje bilborda neočekivano, iako se od političkih protivnika kojima smeta to što je LSV iz dana u dan sve jača u Bečeju i onima kojima smeta sve što ima predznak „Vojvodina“ ili „vojvođansko“, može očekivati sve i svašta.

– Samo neko ko nema šta da kaže može pribeći nedopustivoj akciji farbanja u crno poruka drugih. Neobuzdana i primitivna varijanta javnog nastupa kojom se uništavaju materijalna dobra drugih. Takođe, nanosi se velika šteta, a nama uskraćuje pravo, jer se na ovaj način uskraćuje mogućnost da informišemo javnost u Bečeju, da obavestimo javnost da se LSV svim sredstvima bori da sačuva vojvođansku zemlju, kazao je Tot ponovivši da očekuje reakciju nadležnih.

– Da se privedu nalogodavci i plaćenici koji rade nedopustiv posao, a mi obećavamo građankama i građanima opštine Bečej da ćemo i dalje strpljivo i civilizovano pokušati da našim porukama dođemo do svih građana, nijednog trenutka se ne plašeći naših političkih neistomišljenika, naveo je on. Ocenio je da je reč o očiglednom izrazu panike Liginih političkih protivnika i znak da se LSV bori za pravu stvar.

– Imamo dovoljno pameti i svesti da se usprotivimo tome i da pokažemo svima da se borimo za pravu stvar i da su istina i pravda na našoj strani, zaključio je Tot.

 

SPO Bečej: Osuda vandalizma u Bečeju

Srpski pokret obnove Bečej oštro osuđuje uništavanje bilborda Lige socijaldemokrata Vojvodine, koje se desilo protekle nedelje u Bečeju, navode se u saopštenju.

– SPO će uvek biti protiv isključivosti, diskriminacije i nasilja u bilo kom obliku. Sloboda mišljenja, govora i političkog delovanja mora biti neprikosnovena i neotuđiva. Stoga, pozivamo nadležne organe da što pre pronađu i adekvatno sankcionišu vinovnike ovih dela, koji su u suprotnosti sa atmosferom mira i nacionalne, verske i kulturne tolerancije po kojoj je Bečej poznat, a bečejsku javnost da osudi nasilje i solidariše se sa onima koji su nasilju izloženi, saopštavaju iz „Pi ar“ službe bečejskog SPO-a.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име