Završeno je asfaltiranje ulice Stevana Doronjskog, koju je danas obišao predsednik opštine Bečej Dragan Tošić sa saradnicima.

Mehanizacija i radnici izvođača radova su za četiri dana završili posao vredan oko 6 miliona dinara čime je ostvaren jedan od višegodišnjih prioriteta iz akcije „Budžet po meri građana – I ti se pitaš“ tradicionalno sprovodi sa Bečejskim udruženjem mladih, a u okviru koje građani mogu predlagati budžetske prioritete i investicije.

Uklonjen je zastareli bitumenizirajući sloj postavljen pre više od tri decenije, umesto čega je prvi put postavljen asfalt. Ulica je široka pet metara, ali nema bankina, kao ni pešačkih staza te je bilo reči o tome da se postave „ležeći policajci“ kako bi se saobraćaj u naselju usporio.

Na pitanje šta će biti sa atmosferskom kanalizacijom na koju su građani takođe skretali pažnju što peticijom, što u akciji „Budžet po meri građana“, predsednik opštine odgovara da će i to biti rešeno u skladu sa projektom izgradnje kanalizacije u opštini Bečej.

Radove na ulici dugoj oko 570 metara i deo prema izlazu ka Omladinskoj ulici, koordiniralo je Javno preduzeće „Komunalac“ Bečej koje je raspisalo postupak javne nabavke, sve kao deo postupka letnjeg održavanja puteva, ulica i bankina. Ukupan posao, vredan oko 14,5 miliona dinara, pripao je grupi ponuđača sa AD Sremput Ruma, Baumajster i Rebus Plus.

Bečej će biti kompletno pokriven kanalizacijom  – fekalnom i atmosferskom kanalizacijom, uz rekonstruisan prečistač.

Naseljena mesta Bačko Gradište i Bačko Petrovo Selo takođe treba, iz projekta vrednog 30 miliona evra, da očekuju iste radove.

2 KOMENTARA

  1. Treba doći pre radova. Treba prošetati opštinom i kroz razgovor sa građanima videti koji su problemi i čuti predloge kako ih rešiti. Da je predsednik došao u Stevana Doronjskog pre radova čuo bi da treba napraviti kanalizaciju, trotoar i parkinge. Ovako došao posle radova samo na slikanje. Pitanje da li ova opština ima urbaniste, arhitekte, saobraćajne inžinjere… Da struka donosi odluke i radi nadzor ne bi nam se dogodilo da se asfalt u Miloša Crnjanskog raspada samo godinu dana posle radova, ne bi u Goranskom stavljali bandere od limčića, ne bi u Sever Đurkiću pravili pola ulice, ne bi u Zelenoj pravili dvosmernu biciklističku širine samo 1m, (propis kaže minimalna širina dvosmerne biciklističke staze mora biti najmanje 2m!), ne bi dozvolili divlju gradnju i uzurpaciju javnih površina na šetalištu kod kampova, ne bi pravili ulicu bez trotoara….

  2. Ovo je tek prva ulica asfaltirana ove godine, a već je jun! Prošle godine asfaltirane samo dve ulice. Koliko u celoj opštini ima ulica bez asfalta? Prioritet bi trebale biti ulice u kojima uopšte nema asfalta, a ovim tempom ond će biti asfaltirane za jedno 100-200 godina!
    Tošić je pre par godina najavio javno privatno partnertstvo za asfaltiranje i rekao ponosno u Bečeju više neće biti neasfaltiranih ulica. Šta bi sa tim? Predizborna kampanja i lagarije! Ma ko se toga seća? Pa evo ja se sećam predsedniče!

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име