Október 20-án átadták rendeltetésének a Vajdasági Nagycsaládos Egyesületek Szövetsége (VANCSESZ) által még 2008-ban megálmodott közösségi épületet, a Nagycsaládos Házat.

Az avatószalagot Illés Boglárka, az Emberi Erőforrások Minisztériumának ifjúságpolitikáért és esélyteremtésért felelős helyettes államtitkára, Pirityiné Szabó Judit, a Nemzetpolitikai Államtitkárság kapcsolattartási főosztályvezetője és Pataki János, a Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetségének az elnöke vágta át, majd az épületet Baranyi László péterrévei plébános is felszentelte.

Krizsán Vilmos VANCSESZ-elnök szerint a délvidéki nagycsaládos mozgalom otthonává váló épületben fiatalok és idősek is tarthatnak majd programokat. A Nagycsaládos Házban jelenleg belső közösségi tér, nyári foglalkoztató és játszótér van, de később vendégszobákat és egy mellékhelyiséget is fel szeretnének még építeni.

A péterrévei házat hazai és magyarországi támogatásokból, jótékonysági adományokból és rengeteg önkéntes munkával vásárolták meg és építették újjá. A magyar kormány száz millió forinttal támogatta a Kárpát-medencei nagycsaládos egyesületeket, ebből a pénzből a most felavatott péterrévei házra is jutott. Illés Boglárka helyettes államtitkár az ünnepségen azt is  bejelentette, hogy a magyar kormány minden magyar családot támogatni kíván, ezért nyilvánítják a 2018-as évet a családok évének, ezért terjesztik ki az anyasági támogatást minden Kárpát-medencében élő magyar állampolgárra és erről szól a babakötvényes Start-számla kiterjesztése is, ami 2018. január elsejétől minden határon túli magyar babát is meg fog illetni.

 

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva. Medijski sadržaj nastao je u okviru projekta „Javni interes u fokusu: Informisanjem ka većem ostvarivanju prava građana opštine Bečej“, koji sufinansira opština Bečej

 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име