Legendarni novosadski bend „Atheist rap“ nastupa u Pozorišnom klubu, u subotu 12. marta. Grupa će tom prilikom predstaviti svoj novi album nazvan „Überlauf“, izdat krajem prošle godine.

„Atheist rap“ osnovan je 1988. godine, a veliki uspeh postiže njihova verzija vojvođanskog panka koji su promovisali na debitantskom albumu „Maori i crni Gonzales“. Duhoviti tekstovi, mnogo energije i nastupi po celoj Jugoslaviji doneli su im veliku popularnost. Pesme „Vartburg limuzina“ i „Blu Trabant“ dostigle su vrhove top lista. Sledile su ploče „Ja eventualno bih ako njega eliminišete“ i „Druga liga zapad“. U to vreme su svirali, kako je neko primetio, u svakom prostoru koji je imao struju (odnosno zadovoljio elementarne uslove). Iako je posle 2000. godine usledio period koncertne neaktivnosti, bend nije gubio na popularnosti.
U to vreme svaki njihov nastup dočekan je kao izuzetan događaj, pa se pamte svirke na festivalima Exit, Nisomnia, Zagreb Open Air. Tokom prošle godine održali su veliku turneju po Nemačkoj, Austriji i Mađarskoj.

Trenutno promovišu svoj novi album, ali će publika u Bečeju moći da čuje i njihove stare hitove.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име