Danas je na 34. sednici Skupštine opštine Bečej izabran novi zamenik predsednik Skupštine opštine Bečej Atila Horvat, odbornik Srpske napredne stranke, umesto Nenada Tomaševića, iz Pokreta obnove Kraljevine Srbije koji je podneo ostavku na tu funkciju i to nakon što je početkom meseca Srpska napredna stranka saopštila da raskida koaliciju sa Pokretom obnove Kraljevine Srbije.

Umesto Irine Korenoj – Vračarić danas je na funkciju zamenice sekretara lokalnog parlamenta postavljena je Ksenija Gložanski.

Odbornici su konstatovali ostavku direktora Javnog preduzeća „Toplana“ Bečej Dejana Vukovića i na njegovo mesto, doduše na funkciju vršioca dužnosti direktora postavili Dobrivoja Lovrića. Lovrić na tom mestu može da ostane najduže godinu dana, odnosno do raspisivanja konkursa za direktora bečejske „Toplane“.

Novi odbornik u lokalnom parlamentu sa izborne liste Saveza vojvođanskih Mađara – Ištvan Pastor je Laslo Bonifart, rođen 1989. godine, preduzetnika iz Bečeja.

Pored svih ovih kadrovskih rešenja očigledno prouzrokovanih raspadanjem koalicije bečejskog SNS i POKS-a, odbornici su danas usvojili i odluku o pristupanju izradi plana razvoja opštine Bečej za period od 2024. do 2030. godine. U pitanju je dugo čekani dokument, odnosno što se nekada zvalo strategijom održivog razvoja opštine i što opština Bečej nije imala prethodne tri godine.

Član Opštinskog veća opštine Bečej najavljuje participativan proces kreiranja dok dokumenta, uz obaveznu javnu raspravu. Izrada dokumenta će i ovog puta biti poverena Regionalnoj razvojnoj agenciji Bačka i koštaće milion dinara, a taj novac je iz budžeta opštine.

Cilj izrade ovog dokumenta je definisanje vizije održivog razvoja opštine Bečej i definisanje prioritetnih ciljeva i odgovarajućih mera na unapređenju kvaliteta života građana, podsticanju ekonomskog razvoja i smanjivanju siromaštva, pružanju kvalitetne zdravstvene zaštite i obrazovanja, poštovanju ljudskih i manjinskih plana, obezbeđenju jednakih uslova za sve građane, kao i druga pitanja od značaja za opštinu Bečej.

Predsednik opštine Bečej formiraće koordinacioni tim za izradu plana razvoja, kao i sastav i nadležnosti tematskih radnih grupa zaduženih za posebne oblasti. Rok za izradu ovog dokumenta je, sudeći prema odluci, kraj oktobra ove godine.

Nakon izrade plana biće organizovana javna rasprava, kako bi se obezbedilo učešće javnosti u procesu odlučivanja i pravovremenog obaveštavanja.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име