Zorica Zeremski jedna je od dvadesetak Bečejaca koji pohađaju besplatan kurs španskog jezika u Gimnaziji Bečej. Interesovanje naših sugrađana kurs bilo je veliko, a prva grupa nedavno je počela sa učenjem jezika koji govori više od 420 miliona ljudi na svetu.

Naša sagovornica predstavila nam se i na španskom jeziku. Interesovanje za njega postoji od ranije, a ovo je bila prilika da se, za početak, nauče osnove, a za tri meseca, koliko traje kurs, veruje Zeremski, to će i biti ostvareno.

Program rada prilagođen je polaznicima, ali i broju časova. Motivacije imaju svi, rekla nam je profesorka španskog jezika Svetlana Kovačev. Kurs je ujedno i prilika da se promoviše španski jezik, kao jedan od popularnijih u svetu, ali i fonolaboratorija bečejske gimnazije, jedinstvena na teritoriji Vojvodine.

Prema rečima profesorke Kovačev, jednako je izazovno raditi i sa đacima i sa polaznicima kursa, dok je fonolaboratorija u gimnaziji pravo mesto da se izučava bilo koji jezik, jer oprema u tom kabinetu omogućava da se jezik pre svega dobro čuje, a to je od suštinske važnosti. U radu sa grupom polaznika kursa španskog jezika gimnaziji, nakon što se budu savladale osnove, akcenat će biti na komunikaciji.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име