Az Önkéntesek Világnapja alkalmából az óbecsei Gimnázium tanulói is részt vettek az Erdőtelepítők parkjának tatarozásában.

Óbecsén az Erdőtelepítők parkját a 60-as évek végén alakították ki, a helyi önkéntesek közös munkájával. Éveken át a község volontőrei tatarozták, napjainkban azonban csak kevesen foglalkoznak vele.

Marija Miković, titkár, Erdőtelepítők Mozgalma, Óbecse:

Napjainkban már kicsit nehezebben működik ez, mert a közösség már nem támogat minket úgy mint egykor. A parkot az ilyen munkaakciók által tudjuk valamennyire rendben tartani. Évente szervezünk néhány önkéntes programokat az általános iskolások, a középiskolások és az idősebbek részére is és az idén a komunális vállalat is csatlakozott, de ez még mindég kevés, a park területéhez képest.

Az Ökobecse Polgári egyesület és a moholi Zöldike Természetvédelmi Civil Szervezet szervezésében a helyi Gimnázium tanulói is csatlakoztak a park tatarozásához.

A több mint 9 hektáros területen 59 fajta fa és 37 fajta bokros növényzet található, emellett a park számos madárfajnak ad otthont. A polgárok számára pedig kellemes környezetet nyújt a délutáni sétákhoz.

 

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva. Medijski sadržaj nastao je u okviru projekta „Javni interes u fokusu: Informisanjem ka većem ostvarivanju prava građana opštine Bečej“, koji sufinansira opština Bečej

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име