Vladimir Jovanović je u ponedeljak (15. jula) podneo ostavku na mesto predsednika Saveta mesne zajednice Bačko Gradište. Sada već bivši prvi čovek sela je to učinio zbog, kako je naveo na konferenciji za novinare, bojkotovanja sastanaka Saveta, neistina koje kruže po selu o njegovom radu ali i zbog lepljenja umrlice sa njegovim imenom i fotografijom.

Jovanović je podneo ostavku zbog uvreda i pretnji koje, kako kaže, dobija mesecima. Pored toga, nije više mogao da trpi neistine koje kruže o njemu i njegovom radu i slične neprijatnosti među kojima je i ona od pre nekoliko meseci kada je policiji prijavio slučaj lepljenja umrlice, zbog koje je, kako je rekao, narušeno i njegovo zdravstveno stanje. Jovanović, inače član Demokratske stranke, rekao je da ga o njemu najgore pričaju i članovi DS-a koji su u Savetu. On se požalio na to da je saradnja sa aktuelnom vladajućom garniturom bila „ravna nuli“, da ga predsednik opštine Bečej Vuk Radojević nije nikada primio u kabinet, iako je Jovanović to nekoliko puta tražio. S druge strane, kao nekog sa kojim je dobro sarađivao naveo je Ištvana Ačaia, člana Veća zaduženog za mesne zajednice, verske zajednice i međunacionalne odnose.

 Ostaje u Savetu

Iako je podneo ostavku na funkciju predsednika, Jovanović će u savetu ostati kao član, ali nije isključio ni mogućnost da se povuče sa tog mesta.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име