O salašima i salašarima, o zanimanjima koja su nestala i o tome kakav je to vojvođanski način život, odgovori se mogu pronaći u knjigama Berislava Bate Dejanova, koje će biti predstavljene u petak 27. juna u ogranku Narodne biblioteke Bečej u Bačkom Gradištu.

 

 

– Publikacije autora Dejanova „Salaši i salašari“ i „Osipanje“ pripadaju zavičajnom fondu biblioteke, jer se tematika obe knjige tiče, najpre, Bačkog Gradišta, pa onda i nekadašnjeg vojvođanskog načina življenja, objasnila je Marijana Đaković iz biblioteke.

Nije za čuđenje to što će Berislav Dejanov upravo u tom mestu bečejske opštine predstaviti svoja dela. Naime, pisac je rodom iz Bačkog Gradišta, odakle je 30-ih godina prošlog veka otišao za daleku Kanadu.

– On se sada vraća sa divnim pričama i sećanjima na gradištanske događaje, ljude, stil i način tadašnjeg života, kaže Đakovićeva.

Uzevši u obzir sve navedeno, meštani, kao ni žitelji najveće potiske opštine, ne treba da propuste priliku da to selo vide na neki drugi, lepši, zanimljiviji, pa čak i komičniji, način.

Promociji knjiga „Salaši i salašari“ i „Osipanje“, koja je zakazana za 17 sati, prisustvovaće i autor, a one će se moći nabaviti po sniženim cenama.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име