Trojica meštana Bačkog Petrovog Sela nisu čekala nadležne, već su sami početkom ovih toplih novembarskih dana počeli da uređuju igralište za decu u centru sela.

Uz malo rada i nešto uloženog novca, za farbe i ostali materijal, igralište će ipak biti dovedeno u red. Tako će deca već u četvrtak, ako i vreme posluži, moći ipak bezbednije svoje slobodno vreme da provedu u igri.

Kako su nam rekli, čitava investicija je vrednosti od oko par hiljada dinara, što je Omladinska grupa Mladi za naše selo brzo obezbedila.

Nije ovo ni prvo ni poslednje igralište u opštini Bečej koja već na prvi pogled ne izgleda bezbedno.

U ranijem razgovoru sa predstavnicima opštine Bečej, rečeno nam je da, zbog stupanja na snagu Pravilnika o bezbednosti igrališta, njihovo postavljanje i održavanje biće i mnogo skuplje u odnosu na ranije. Tako će verovatno i broj igrališta morati biti smanjen.

Za jednog oca ovo je, razume se, bio neprijatan prizor
Za jednog oca ovo je, razume se, bio neprijatan prizor

U skladu sa tim pravilnikom, koji važi od kraja 2018. godine, nadležni su u obavezi da u roku do tri godine, dovedu u red sva postojeća igrališta.

 

Projekat „Iz ugla građana“ sufinansira opština Bečej

3 KOMENTARA

  1. Bravo za petrovoselce. Dečija igrališta su jedna od stavki koju su petrovoselci izglasali u prošlogodišnjoj akciji ,,Budžet po meri građana,,. Naravno Opština nije uradila ništa!

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име