Za manje od tri dana peticiju za celodnevno prisustvo policije potpisalo je više od 300 stanovnika Bačkog Petrovog Sela.

Nije prvi put da se u selu sa oko 6.000 ljudi na ovaj način traži stalno prisustvo policije u tamošnjoj stanici i ukazuje na veliki problem sa krađama i sličnim krivičnim delima.

Jedna od naših sagovornika, Ljiljana Kosanović, opljačkana je 2016. godine. Počinioci nisu pronađeni, a iz kuće je nestao novac, nakit i drugi predmeti.

-U roku od dva sata kako smo otišli oni su opelješili kuću. Ne osećam se sigurno. Treba nam ponovo policija u selu i policajci starog kova, rekla je Ljiljana Kosanović.

-Imali smo i mi krađe. Ušli su preko plota. Ukrali su muževljev fleks iz garaže, u 8 sati uveče, iz garaže koja tad nije bila zaključana, kaže Đenđi Šifliš Šileš i dodaje da su mnogi poznanici i prijatelji doživeli slično.

– Krade se sve, od alata, životinja, preko mesa od klanja, hrane, predmeti razni, a sad čujem da se kradu automobili iz dvorišta, velike stvari, navodi naša sagovornica.

-Policija treba da se vrati u selo. Treba nam mir. Ne možeš miran da legneš da spavaš. Ako ga upozoriš, onda to ode u drugom pravcu, ispada da si ga napao. Nikad nije bilo da decu ne možemo da pustimo same do škole i zabavišta, tvrdi Obrad Andrić.

Potpisi su se prikupljali i 2017. godine, ali bezuspešno. Sada je briga, tvrde meštani, i veća. Više od godinu dana se vrata na policijskoj stanici u centru sela praktično i ne otvaraju. Patrola dođe po pozivu, ali to nije dovoljno sudeći prema učestalosti krađa. Prisustvo policije i to non – stop uticalo bi, veruju naši sagovornici, kako i na njihov osećaj sigurnosti, tako i na one zbog kojih ne spavaju mirno.

-Ne osećam se sigurno ni na ulici, ni kod kuće jer nikad se ne zna kad će neko upasti i pokrasti vas. Šokiran sam skrnavljenjem grobova koje se takođe dešava. Stariji ne idu na groblje sami, već uvek u prisustvu mlađih osoba, priča nam Miloš Gajić (20 godina), pokretač nove peticije.

Nema osobe sa kojom smo danas, trećeg dana otkako je peticija ponovo aktuelna, razgovarali na pijaci, a da i sama nije imala „posla“ sa kradljivcima.

Miloš Gajić planira narednih dana intezivno da prikuplja potpise suseljana, kako bi je što pre predao policijskoj stanici u Bečeju. Potpisi će se prikupljati tokom pijačnih prepodneva, ali i tokom dana od 17 do 19 sati na istom mestu.  Potpis ovim povodom je moguće dati i u mesnoj zajednici.

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име