dusan-bajatovic

Povodom krivične prijave koju je protiv Dušana Bajatovića, generalnog direktora JP „Srbijagas“, podnela grupa nevladinih organizacija, članica Koalicije za nadzor javnih finansija, u toku su operativne provere koje sprovodi Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srbije, obavestilo je podnosioce prijave Više javno tužilaštvo u Novom Sadu.

dusan-bajatovic

Krivičnom prijavom Dušan Bajatović se tereti da je učinio krivično delo Zloupotreba službenog položaja iz člana 359 stav 3 Krivičnog zakonika tako što je u toku 2011. godine bez sprovedenih postupaka javnih nabavki zaključio ugovore ukupne vrednosti 12.102.069.000,00 (dvanaest milijardi sto dva miliona šezdeset devet hiljada) dinara, čime je na protivpravan način pribavio imovinsku korist pravnim i fizičkim licima proisteklu iz zaključenih ugovora.

Koalicija za nadzor javnih finansija poziva nadležno tužilaštvo da ubrza postupak protiv Dušana Bajatovića. Podsećamo Više javno tužilaštvo u Novom Sadu, kao i sva druga tužilaštva u zemlji, da je njihova obaveza procesuranje nosilaca finansijskih zloupotreba u javnom sektoru, a ne asistiranje u ovom opasnom i naopakom poslu, kao i da odugovlačenje postupka vodi ka relativizovanju odgovornosti i aboliranju odgovornih. 

Krivična prijava protiv Dušana Bajatovića

Dopis Višeg javnog tužilaštva u Novom Sadu broj PI 28/14 od 13.05.2014. godine

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име