Na velikoj sceni Gradskog pozorišta Bečej večeras (28. april) je premijerno izvedena predstava Školice glume Kreativnog centra Gradskog pozorišta Bečej „Bajka o dobrom drvetu“.

„Bajka o dobrom drvetu“ je nova predstava najmlađe grupe bečejskih glumaca u kojoj se smenjuju likovi iz raznih bajki pokušavajući da nam ukažu na ljudski odnos prema prirodi u kontekstu njenog sve bržeg propadanja i uništavanja. Sve se događa u jednoj šumi, a glavnu ulogu igra upravo jedno drvo. I dečak. I Vuk i Zeka i Ivica i Marica i Crvenkapa i Veštica…Svi.

Ivana Lukić tumači Maricu, koja traži po šumi brata Ivicu i usput sreće Vuka, Crvenkapu, Vešticu i druge. Devojčici je ovo treća uloga za tri godine koliko je deo Školice glume. Voli scenu i uživa na probama i nastupima sa svojim vršnjacima glumcima.

Maričinog brata igra Eol Grcić i to mu je prva uloga. Uoči izlaska na veliku scenu ovaj mali glumac rekao nam je da nema tremu, kao i da mu gluma pričinjava pravo zadovoljstvo, te na kreativan način tako zaokuplja slobodno vreme.

Izlazak na veliku scenu malim glumcima bio je pravi izazov, a uzbuđenje nisu krili. Trebalo je pred poznatom publikom preneti sve ono što su sa Mirjana Kolundžić Kuzmanović, kojoj pripadaju režija i adaptacija, vredno pripremali. Ovacije publike na kraju, znak je da su u tome uspeli.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име