Buduća bečejska banja dobila je studija o izvodljivosti i opravdanosti, koja je koštala lokalnu samoupravu oko 23 hiljade evra, ali je, kako je rečeno, bila neophodan korak ka privlačenju potencijalnih investitora.

Studija je naručena od mađarske „ Horvat kompani”, renomirane konsultantske kuće u oblasti turizma i hotelijerstva, Studiju izvodljivosti i opravdanosti gradnje banje u Bečeju.

<hr id=“system-readmore“ />

– Zaključili su da je na ovoj teritoriji moguće izgraditi velnes centar sa hotelom, kaže Mikloš Đurčik, član Opštinskog veća, zadužen za regionalne i međugranične saradnje. Studija predviđa da buduća banja ima delom pokriven velnes i spa centar kao i akva park koji bi primali goste 365 dana.

Kapacitet budućeg hotela sa najmanje četiri zvezdice bio bi oko 150, uglavnom, dvokrevetnih soba, nekoliko apartmana i desetak jednokrevetnih soba.

Đurčik navodi da studija predlaže težište na konferencijskom i visokom sportskom turizmu, i da su interesovanje pokazali investitori iz Austrije, Mađarske i Rusije, ali i da konkretnih razgovora još nije bilo.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име