Zimska idila na Tisi u Bečeju
Zimska idila na Tisi u Bečeju

Vršilac dužnosti direktora Agencije za upravljanje lukama Vuk Perović najavio je za „Dnevnik” da će tokom ove godine u Srbiji biti proglašeno 16 novih putničkih pristaništa, i to deset na Dunavu, dva na Savi i četiri na Tisi.

– Osim postojeća tri pristaništa koja su u funkciji u Beogradu, Novom Sadu i Donjem Milanovcu, Strategijom razvoja vodnog saobraćaja u Srbiji predviđen je razvoj još 16 novih putničkih pristaništa, rekao je Perović.

– Stvorili smo uslove za razvoj putničkog saobraćaja u Srbiji i kao rezultat toga proglašena su pristaništa u Sremskim Karlovcima, Zemunu, Kladovu i Smederevu. Kada govorimo o Vojvodini, inicirani su postupci za lokacije u Beočinu, Kanjiži i Bečeju. Očekujemo da se do kraja ove godine proglasi većina putničkih pristaništa u Srbiji i raspišu javni pozivi za operatere.
Lučka infrastruktura, dodaje Perović, može doprineti novim investicijama i ukupnom privrednom razvoju jer je razvoj luka od izuzetnog značaja za podsticaj privrede, rekao je sagovornik novosadskog „Dnevnika”.

Vlada Srbije donela je Uredbu o utvrđivanju lučkog područja na međunarodnom putničkom pristaništu u Sremskim Kralovcima, što može govoriti u prilog tome da Srbija nastavlja da ulaže u razvoj rečne infrastrukture da bi se povećala zarada i od stranih turista, ali i od razvoja privrede.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име