Foto najava nastupa Zdravka Čolića: Opština Bečej
Foto najava nastupa Zdravka Čolića: Opština Bečej

Kako kažu organizatori, očekuje mnogo veći broj posetilaca nego što što je to bilo prethodnih godina, pre svega zbog nastupa Zdravka Čolića, bilo je neophodno da se pojedine ulice u toku trajanja festivala druge večeri zatvore i da se preusmeri saobraćaj u centru grada. U dogovoru  sa policijom biće ne snazi sličan sistem zatvaranja ulica i organizacije prostora festivala na trgu u centru kao i 2019. godine.

Manifestacija se organizuje  na  samom  Trgu  oslobođenja i jednim delom u okolnim ulicama. U periodu priprema i održavanja koncerta u centru Bečeja saobraćaj će biti obustavljen u jednom delu ulica.

Zatvaranje odnosno obustava saobraćaja dela ulica u naseljenom mestu Bečej za vreme trajanja manifestacije „Bečej noću“:

Dana 18.06.2022. godine od 6 časova do 4 časa dana 19.6.2022. godine:

  • Glavna (od ukrštanja sa Trgom oslobođenja do ukrštanja sa ulicom Danila Kiša),
  • Uroša Predića  (  od  ukrštanja  sa  ulicom  Zelena      do ukrštanja sa Trgom oslobođenja)

Kao i zatvaranje odnosno obustava saobraćaja dela ulica u naseljenom mestu Bečej za ulice:

  • Dana 18.06.2022. godine od 14 časova do 4 časa dana 19.06.2022. godine
  • Zelena (od ukrštanja sa ulicom Petefi Šandora do ukrštanja sa ulicom Zmaj Jovina)
  • Braće Tan (od ukrštanja sa ulicom Zmaj Jovina do ukrštanja sa Trgom oslobođenja)
  • Gerberova (od ukrštanja sa ulicom Dositejeva do ukrštanja sa Trgom oslobođenja)
  • Uroša Predića (od ukrštanja sa ulicom Svetozara Markovića do ukrštanja sa Trgom oslobođenja)
  • Danila Kiša (od ukrštanja sa ulicom Glavna do ukrštanja sa ulicom Zelena)
  • Novosadska (od ukrštanja sa ulicom Svetozara Markovića do ukrštanja sa Trgom oslobođenja)

Sav saobraćaj će se usmeravati na okolne ulice. Parking neće biti naplaćivan za vreme manifestacije. Organizatori  su zamolili sve sugrađane da na festival ne dolaze ukoliko je moguće automobilima, da dođu peške.

Parkirališta koja su predviđena za posetioce biće veli- ko parkiralište kod sportskog centra, kod hotela „Bela lađa“ kao i Hipodrom koji će biti pripremljen i uređen za ovu priliku. Sva parkirališta biće dodatno obezbeđena. Pored navedenih parkirališta biće omogućeno i parkiranje na privremenim parkiralištima koji su bili korišćeni tokom kovida, na zemljanom parkiralištu kod Jodne banje i preko puta u Zmaj Jovinoj ulici.

Kada su u pitanju građani koji stanuju u Zelenoj ulici na potezu koji će biti zatvoren, njih organizatori mole da imaju razumevanja za organizaciju festivala i da izmeste u tom periodu svoja vozila ili da parkiraju u dvorištu zgrade. Ove godine ugostiteljima u Zelenoj ulici će biti omogućeno da bašte prošire do sredine Zelene ulice da bi mogli što više ljudi da prime za vreme trajanja programa, bašte će barijerama će biti odvojene od pešačkog saobraćaja. Kada su u pitanju izlagači sa tezgama za prodaju hrane, pića, suvenira i drugih proizvoda – za njih je obezbeđen prostor kao i prošli put u Uroša Predića od Trga do Zelene ulice i deo trotoara Zelene ulice do Novosadske ulice.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име