U velikoj sali Gradskog pozorišta večeras 17. juna u okviru festivala „Bečej noću“ na programu je revija kratkometražnog filma.

Biće prikazano sedam kratkometražnih filmova koji su odabrani da učestvuju u zvaničnoj konkurenciji. Revija počinje u 19 časova, a ulaz je slobodan. Žiri će izabrati pobednika kome sledi nagrada od 50.000 dinara.

Na reviji će publika moći da pogleda sledeće filmove:

SVE JE DOBRO

Scenario i režija: Ružica Anja Tadić, Sinopsis: film je smešten u dan završne izložbe studenkinje Umetničke akademije Sare Lastavice. Ona se suočava sa nezadovoljstvom i nesigurnošću prema sopstvenom radu, a okolina je odvlači i toksično uljuljkava u razmišljanje da je sve u redu. Kada sa tim stavom prekorači granice, počinje Sarino sazrevanje. Film je prikazan na festivalima

DIVLJAČ

Scenario i režija: Bojana Babić. Sinopsis: Tri žene krišom napuštaju rodno selo i odlaze u lov na divljeg vepra. Uz svaki novi pucanj, otkrivaju strast prema drugačijem plenu. Uloge: Dragana Varagić, Silvija Križan, Emina Elor… Film je prikazan na festivalima:

KAKO JE FILM PONOVO POSTAO ČUDO

Scenario i režija: Đorđije Petrović, Milana Miljković, Petar Lakić, Jovan Ilić, Maya Janković, Ljudmila Korobova Žanr: dokumentarni  Sinopsis: Meštani sela Temska na jugoistoku Srbije, na Staroj Planini, decenijama se bore da očuvaju svoje reke i netaknutu prirodu planine. U leto 2021. u selo dolazi studentski filmski festival dokumentarnog filma. Stari bioskop u selu ponovo oživljava, meštani se sećaju prošlih dana i bioskopa gledajući filmove dok se profesori i studenti upoznaju sa nepoznatim predelom i problemima seljana. Zajedno sarađujući, kako kroz ekološki aktivizam tako i kroz umetnost, nastavljaju borbu za pravo meštana na bistre vode Stare Planine.

ORGANIZMI

Režija: Nikola Polić, Uloge: Mladen Sovilj, Milica Stefanović, Aleksandar Vučković… Sinopsis: Petar (25) doživljava krizu identiteta u trenutku kada se njegova sestra Danica iseli iz stana u kojem su živeli zajedno skoro deset godina. Posmatrajući sestru koja započinje život sa čovekom kog voli, Petar biva suočen s činjenicom da je pojam porodice u njegovom slučaju nešto sasvim nepoznato i strano u poređenju s društvom u kojem živi.Film je prikazan na festivalima.

NI NA NEBU NI NA ZEMLJI

Scenario i režija: Boris Simić Uloge: Pavle Čemerikić, Jovo Maksić, Milan Čučilović Sinopsis: Nikoli, koji živi sa ocem ispod stričevog čardaka u ravnicama Vojvodine, pravo glasa koje je tek stekao donosi samo još jednu odgovornost. Festivalska prikazivanja:

AJMO SAJFER (LETS CYPHER)

Scenario: Ljudmila Korobova i Ana Marković Režija: Ljudmila Korobova, (Ekipa – studenti prve godine Filmskog i TV smera na FDU, Beograd, produkcija od strane Fakulteta Dramskih Umetnosti u Beogradu). Uloge: Anita Ognjanović, Aleksandar Memetović, Nikola Pavlović, Sanja Mitrović Sinopsis: Mlada devojka pokušava da pobedi svoje nesigurnosti plešući hip hop. U tome joj pomaže njen novi prijatelj, sa kojim se upoznaju bez reči. Samo kroz pokret.

KOMŠIJE

Film je nastao u okviru projekta „Art Kvart – Start! 2021“ koji se održava osmu godinu zaredom i na kom 5 umetničkih sekcija radi na i uči o filmu. 50 mladih i talentovanih polaznika kroz višemesečni zajednički uče o filmu i kao krajnji rezultat, proizvode film. Sinopsis: Jedno nedeljno popodne, cimerke se doseljavaju u novi stan i čekaju majstora da im popravi slavinu. U susednom stanu je problematična porodica, pored je devojka koja se posvetila new age terapijama, u prizemlju je ozloglašena baba od koje sve komšije strepe, a u potkrovlju su devojke koje ilegalno proizvode golubije meso, a između njih – pedantni predsednik kućnog saveta…

Posle, od 21 sat, sledi svirka i Karavan zanatskog piva sa 15-ak izlagača.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име