Mladi „folklorci“ su na „Tanderbalu“ najavili Međunarodni festival folklora u Bečeju | Foto: Vlastimir Jankov
Mladi „folklorci“ su na „Tanderbalu“ najavili Međunarodni festival folklora u Bečeju | Foto: Vlastimir Jankov

Još se nisu slegli utisci vezani za manifestaciju „Tanderbal – festival na Tisi Bečej 2017.“ od prošlog vikenda, a već narednog stiže nova atraktivna manifestacija u najvećoj varoši našeg Potisja.

Reč je o Međunarodnom festivalu folklora, koji će se održati od 12. do 14. avgusta. Iako su obe manifestacije zabavnog karaktera, razlike su očigledne. „Tanderbal“ je bio „prvenac“ i održao se u Tisi i njenom priobalju, a aktuelni festival je tradicija koju ovdašnji KUD „Đido“ godinama gaji i održava se na centralnom gradskom trgu.

-Očekujemo oko 500 učesnika devet inostranih ansambala i nekoliko iz Srbije. Svojevrsni spektakl se održava uveče od 20,30 sati na totalno rekonstruisanoj „pogači“. Pre svakog koncerta, Zelenim korzoom i početnim delom Zelene ulice, biće defile učesnika, koji će zastati kod „četvorke“ i Gimnazije, odigrati par minuta i nastaviti dalje. Biće to „praznik za oči i dušu“. Dodao bih da imamo ogromnu podršku lokalne samouprave u organizaciji ove manifestacije, rekao nam je umetnički rukovodilac KUD „Đido“ Goran Dumanović.

Sve tri večeri nastupiće ansambli iz Srbije, tačnije prijatelji „đidovaca“, a prve večeri, u subotu, 12. avgusta, predstaviće se gosti iz Mađarske, Rumunije i Turske, sutradan će se zaigrati gosti iz Perua, Slovenije, Slovačke i Češke, a poslednjeg dana festivala, u ponedeljak, 14. avgusta, nastupiće „folklorci“ Makedonije i Rumunija.

Za pohvalu je što Bečej, posle dužeg vremena, ima niz atraktivnih aktivnosti tokom leta. Posle zapažene jednodnevne manifestacije „Bečej noću“ krajem juna, tokom jula je bio atraktivni noći turnir u malom fudbalu „Jelen kup 2017“, a u avgustu „Tanderbal“ i sadašnji Festival folklora.

 

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva. Medijski sadržaj nastao je u okviru projekta „Javni interes u fokusu: Informisanjem ka većem ostvarivanju prava građana opštine Bečej“, koji sufinansira opština Bečej

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име