Opština Bečej trebalo bi uskoro, konačno, da dobije Socijalno – ekonomski savet u čiji sastav ulazi po tri člana reprezentativnog sindikata, privrednika i lokalne samouprave.

Republici Srbiji su potrebni snažni lokalni socijalni – ekonomski saveti. Funkcionalna lokalna tela potrebna su pre svega radnicima i privredi, ali i lokalnim samoupravama kako bi zajedno rešavali postojeće probleme.

Pored toga, oni mogu da daju doprinos punijoj primeni Zakona o radu, zaštite i bezbednosti na radu, socijalne zaštite, unapređenja privrednog ambijenta, ali i oblasti prosvete.

Iz Opšteg udruženja preduzetnika već imaju konkretne predloge za unapređenje poslovanja za neke od njihovih 1.700 kolega.

Bečejsko udruženje mladih (BUM) je pre nekoliko godina iniciralo osnivanje lokalnog Socijalno – ekonomskog saveta. Iako je proces bio sporiji od očekivanog, za člana Opštinskog veća zaduženog za privredu Dragana Kovačeva on je bio pre svega temeljan.

Srbija je pre 18 godina usvojila Zakon o socijalno – ekonomskom savetu. Do sada je mali broj lokalnih samouprava osnovao iskoristio priliku da na ovaj način kroz speficično telo organizuje privredni i društveni život zajednice i time unapređuje kvalitet života svih građana.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име