Odbornici Skupštine opštine Bečej usvojili su danas između ostalih tačaka na dnevnom redu 20. sednice, drugi rebalans ovogodišnjeg budžeta, imenovali direktora „Komunalca“, kao i saglasnost na početak konkursa za direktora Toplane.

Planirani prihodi i primanja i rashodi i izdaci budžeta opštine Bečej za 2017. godinu nakon drugog rebalansa treba da iznose 1,7 milijardi dinara, što je za oko 20 miliona dinara smanjenje u odnosu na prvi rebalans 2017. godinu.

Polemika oko novca u opštinskoj kasi u lokalnom parlamentu ponovo je bila žustra.
Za direktora JP „Komunalac“ imenovan je Željko Plavšić iz Novog Sada. Jedini kandidat na konkursu bio je na funkciji v.d. direktora tog preduzeća od 12. oktobra prošle godine.

Aktuelnom direktoru JP „Toplana“ Bečej Dejanu Vukoviću 24. oktobra ove godine ističe četvorogodišnji mandat, te su bečejski odbornici usvojili danas odluku o sprovođenju javnog konkursa za direktora tog preduzeća.

Kritike iz odborničke grupe „Dosta je bilo“ otišle su na račun predloga odluke o naknadi za zaštitu i unapređenje životne sredine. Odbornici Dosta je bilo kažu ona nije usaglašena sa uredbom vlade, dok iz lokalne samouprave kažu da je dobijena saglasnost resornog ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine na taj akt.

Lokalni plan akcije za decu opštine Bečej za period od 2017. do 2020. godine usvojen je jednoglasno.

Inače, prvi strateški cilj Lokalnog plana akcije za decu opštine Bečej jeste smanjiti siromaštvo i socijalnu isključenost dece.

Pogledajte TV prilog

 

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva. Medijski sadržaj nastao je u okviru projekta „Javni interes u fokusu: Informisanjem ka većem ostvarivanju prava građana opštine Bečej“, koji sufinansira opština Bečej

 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име