Član Bečejskog udruženja mladih i veliki ljubitelj društvenih igara, Bojan Pejović je prošlog vikenda ponovo postao najbolji Karkason igrač u Srbiji.

Njemu je, samim tim, pripala čast da predstavlja Srbiju na Svetskom prvenstvu u Karkasonu (Carcassonne World Championship 2019) koje će se održati u nemačkom gradu Esenu krajem oktobra.

– Državni turnir u Karkasonu održan je u prostorijama beogradskog kluba Astal koji je ujedno bio i organizator takmičenja. Ukupno je učestvovalo 19 takmičara i takmičarki, starosno veoma raznovrsnih, koji su prvo odmerili snage jedan na jedan kroz pet krugova igranih prema švajcarskom sistemu po Buholc kriterijumu u slučaju istog broja pobeda na kraju kružnog dela. Partije su se igrale na vreme, gde je svaki igrač imao 15 minuta. Posle toga četiri najbolja takmičara su se sastala u polufinalu, da bi na kraju dva najbolja odigrala finale.

Ovaj Bečejac je istu titulu odneo i 2016. godine, a kao prvak države osvojio je i kartu za četiri dana najvećeg sajma društvenih igara u nemačkom gradu Esenu i pravo da predstavlja našu zemlju na svetskom takmičenju koje će se održati tokom završnog dana sajma.

– Ovo je četvrta godina zaredom kako se turnir u ovoj igri organizuje, a imao sam privilegiju da budem prvi predstavnik Srbije jer sam turnir osvojio prve godine njegovog održavanja. Bilo je ovo jedno od najkvalitetnijih nadmetanja do sada u dobroj i veseloj atmosferi kluba Astal, gde su se sreli stari poznanici i rivali, ali i neki novi igrači poput Matije Šulovića koji je ujedno bio i finalista. Među njima se, siguran sam, krije budući šampion – zaključuje Pejović.

Inače, zahvaljujući njegvoj ljubavi prema društvenim igrama, u Bečeju se već duži niz godina održavaju večeri društvenih igara u prostorijama Bečejskog udruženja mladih. On trenutno traži sponzore i prikuplja novčana sredstva kako bi pokrio troškove puta i boravka u Nemačkoj tokom trajanja prvenstva.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име