Nakon ekspedicije „jugićem“ u Mongoliju, avantirusti iz Bečeja ove godine idu u Afriku. Tačnije, na put kreće Ninoslav Trajković (24), u automobilu starijem od njega, koji je na prošlom putovanju do Mongolije doživeo transformaciju i vizuelnu i po pitanju performansi, dok će Đorđe Ilčešin ovog puta od kuće biti podrška svom prijatelju.

Datum polaska na put dug više od 17.000 kilometara je kao i prošle godine – 20. april. Prolazi se kroz 15 država, na tri kontinenta, a ovog puta će trajati nešto kraće od dva meseca.

-Želim da mi taj datum bude rezervisan za početak ovakvih avantura. Naravno da krećemo iz Bečeja i idemo skroz to Kejptauna u Južnoafričke Republici. Prolazimo kroz 15 država na tri kontinenta i putovanje će trajati manje od dva meseca. Plan je da se prođe Makedonija, Grčka, Izrael, Egipat, Sudan, Etiopija, Keniju, Tanzanija, Malavi, Zambija, Zimbabve, Bocvana, Namibija i Južnoafrička Republika, priča nam Ninoslav Trajković i dodaje da će novo avanturističko putovanje „jugićem“ ovog puta biti i preko vode.

Putovanje do juga Afrike takođe ima humanitarni karakter. Inspirisani odlučnošću i istrajnošću sugrađanke Ivane Ćurčić, Bečejci će pokušati da prikupe novac koji je devojci u invalidskim kolicima neophodan za rehabilitaciju.

– Tokom prošle humanitarne ekspedicije do Ulan Bator smo svu pomoć dali napuštenim psima. Sada ćemo pomoći našoj sugrađanki Ivani Ćurčić, koja je nakon operacije tumora na kičmi ostala u kolicima. Pored toga što je imala još dve operacije i jednomesečno zračenje i dok je sve vreme bila u kolicima uspela je nedavno da diplomira. Oduševljeni njenom voljom i snagom razuma odlučili smo upravo njoj da pomognemo. Iako mi sebe smatramo borcima, ovakvim poduhvatima koji nisu nimalo naivni, ona je za nas pobednica i zato smo se odlučili da joj pomognemo, sa oduševljenjem priča Ninoslav.

Naš sagovornik je trenutno zauzet temeljnim pripremama oko birokratije, ali jedva čeka da krene na put, koji je prilično zahtevan i manje bezbedan, ocenjuje, u odnosu na prethodni iz Bečeja do Ulan Batora i nazad.

Na Fejsbuk stranici „Adventure team yes we khan. Genghis khan!“ zainteresovani će moći da prate novo avanturističko putovanje, kao i na portalu MojBečej.rs, gde će se objavljivati dnevnik putovanja „jugićem“ u Afriku.

Pogledajte TV prilog

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име