Dvorac Bogdana Dunđerskog željno čeka goste
Dvorac Bogdana Dunđerskog željno čeka goste

Ovo je sedma godina kako Bečejci nemaju organizovan doček Nove godine na centralnom trgu, ali im to ne smeta. Mentalitet žitelja najveće varoši kraj našeg pačketa Tise, uglavnom, perferira da provede „ludu noć“ u sopstvenoj režiji.

Najčešće kod kuće, uz bogatu trpezu, a nije mali broj, pogotovo mladih, koji „skoknu“ do nekog kafića ili kluba, čija su vrata, mada ne organizuju doček, otvorena. Tako se u mnogim ugostiteljskim objektima uvodne dnevne žurke pretvaraju u doček.

-Kod nas je ostao još jedan sto za četiri osobe slobodan za svečani doček Nove godine, a za reprizu ima više slobodnih mesta, rekli su nam par dana pre dočeka u hotelu „Fantast“. Konzumacija za svečani doček je 4.900, a za reprizu, kad je uobičajeni maskenbal, 3.000 dinara. U ponudi je prepoznatljivo dobra hrana iz naše kuhinje, a za štimung će se pobrinuti orkestar Miše Silaškog. Gosti koji su rezervisali višednevni angažman prisustvovaće 1. januara, između ostalog, degustaciji vina i tradicionalnom krštenju ove godine dva ždrebeta iz ergele PIK Bečej.

Nema sumnje da će se gosti „Fantasta“, kao svake godine, provesti fantastično. Takvo raspoloženje najavljuju i iz restorana „Baron“ u centru Bečeja. Interesantna je veza ova dva ugostiteljska objekta. „Fantast“ je nastao preuređenjem dvorca Bogdana Dunđerskog u hotel, a „Baron“ je ove godine otvorio vrata gostima zahvaljujući sanaciji i rekonstrukciji porodične kuće Bogdana Dunđerskog.

-Nama je ovo „prvenac“ i trudićemo se da gostima priredimo nezaboravan doživljaj. Brzo smo rasprodali sva mesta za doček po ceni od 3.200 dinara, a za reprizu ne naplaćujemo ulaz i restoran normalno radi, čuli smo od vlasnika „Barona“ Zorana Malića.

Organizovanog dočeka biće i u restoranu „Trim“ na prilazu Tisi iz Jug Bogdanove ulice, pošto godinama unazad Planinarsko društvo „Leson“ zakupljuje restoran i zajednički ispraćaju staru i dočekuju novo godinu.

-Biće nas četdrdesetak, uz dobru hranu, piće i živu muziku biće nam lepo. Ako neko i preforsira u hrani i piću, 2. januara organizujemo tradicionalnu postnovogodišnju šetnju, kojoj mogu da se priključe i ostali sugrađani. Polazak je sa centralnog gradskog trga u 10 sati, a kružnu turu odredićemo, zavisno od vremenskih prilika, pred sam polazak, rekla nam je predsednica bečejskih planinara Mirjana Vuković.

Iako ne organizuju proslavu, kafići i klubovi u Zelenoj ulici širom će otvoriti vrata gostima. Nekad i takav doček ostaje u sećanju.

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име