Ples, pesme o Tisi i poseta turbinskom postrojenju je deo onoga što su Bečejci pripremili za oko 200 učesnika ovogodišnje regate, koji će se u četvrtak 27. juna usidriti na kratko u kanalu, kod Šlajza.

Gotovo pri kraju rute od 257 kilometara, koliko će do 30. juna preći učesnici pete regate, u organizaciji Javno vodoprivrednog preduzeća „Vode Vojvodine“, našla se i najveća potiska opštine.

Regata kreće iz Mola u 9, a predviđa se da će u Bečej stići oko 13 sati.

– Naša udruženja će ih dočekati, prepremiće im hranu, kao i osveženje, a doći će i naši proizvođači povrća. Pored toga, tražili su da im se obezbede kontejneri za smeće, te ćemo im i tu izađi u susret. Dočekaćemo ih kao pravi domaćini, rekla je za gradski portal Moj Bečej direktorka Turističke organizacije opštine Bečej Gordana Džigurski.

Fešta je zakazana za 17 sati na Vidikovcui, a nastupiće ANIP „Đido“, koji je pripremio tri narodne igre, MKD „Petefi Šandor“ prikazaće se modernism plesom, a turistički vodič će goste sprovesti kroz turbinsko postrojenje na Tisi, gde će regataši moći da vide stalnu postavku. Potom sledi kraća priča o Šlajzu, a za kraj će Gradski hor pevati pesme o panonskoj lepotici, Tisi.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име