Bečejski planinari su spremni za slavlje, ali i pešačenje
Bečejski planinari su spremni za slavlje, ali i pešačenje

Bez slavlja na trgu, a tako je u Bečeju već sedam godina, stara godina se ne ispraća s prevelikom setom, a ni nova ne dočekuje pompezno. No, to ne znači da nije bilo veselo u porodičnim „gnezdima“, brojnim kafićima, klubovima, ponekom restoranu, a, kao i uvek, fantastično u hotelu „Fantast“.

-Po tradiciji, kod nas je bilo veoma veselo društvo od pedesetak gostiju iz Beograda, Kikinde, Novog Sada, Smederevske Palanke i, naravno, Bečeja, a za štimung na svečanom dočeku i sutradan na reprizi  bili su zaduženi Mika i Miša Silaški sa orkestrom. Kuriozitet je da su Kikinđani bili srećne ruke na tomboli. Kumovi krštenja dva ždrebeta iz ergele PIK Bečej bili su gosti iz najvećeg severnobanatskog grada, kao i dobitnica nagrade za najlepšu masku tokom maskenbala na reprizi. Kumovi su ždrebad krstila imenima Aladin i Arion. Tombola je donela gostima, između ostalog, vožnju fijakerom i jahanje, a gosti su prvog dana ove godine, pored šetnje po prijatnom vremenu u okruženju dvorca Bogdana Dunđerskog i obilaska pomenute ergele, degustirali erdevička vina, saznali smo od recepcionara hotela „Fantast“ Zvonka Trajkovića.

Turistička organizacija opštine Bečej je veću pažnju poklonima predprazničkom raspoloženju sugrađana i četvorodnevnom manifestacijom „Dani Deda Mraza“ priuštili, pogotovo dečijem uzrastu, niz aktivnosti. Nisu ni odrasli bili bez zadovoljstava, od kupovine raznoraznih proizvoda domaće radinosti, preko takmičenja u kuvanju vina, do koncerta Gradskog orkestra „BEUS“ pod vedrim hladnim noćnim nebom predposlednjeg dana minule godine. Isto veče je KUD „Đido“ održao u Gradskom pozorištu godišnji koncert na kom su nastupili i gosti KUD „Bor“ iz istoimenog grada, a Udruženje građana „Picoder“ uručilo je po šesti put novogodišnje paketiće, ukupno oko 430, malim Picodercima uzrasta od dve do deset godina.

-Mi smo u staroj bazi, restoranu „Trim“, dočekali 2020. godinu. Društvo od četrdesetak članova našeg Društva napravilo je željeni štimug, a 2. januara smo, po tradiciji, sedmi putzaredom obavili postnovogodišnje ravničarenje. Okupili smo se na centralnom trgu, fotografisali i krenuli u šetnju do Tise, zatim dolmom stigli do Medenjače, spustili se i prošpartali između vikendica, vinograda i voćnjaka, stigli do restorana „Trim“ na kuvano vino i uz druženje dogovorili se oko narednih akcija, rekla nam je predsednica bečejskog Društva planinara „Leson“ Mirjana Vuković.

Bečejce u aktuelnoj godini čekaju nova prijatna iznenađenja. Uskoro kompanija „Lidl“ treba da otvori supermarket u samom centru grada, gde se već nalaze „Gomeks“, „Idea“, „Maksi“ i „Univerekspost“, pa će Bečej biti pravi tržišni centar za čitavo Potisje. Istovremeno, predstoji završetak rekonstrukcije najfrekventnije Zelene ulice, te iste vrste radovi u ulicama Danila Kiša i Zoltana Čuke, čime će pešačka i saobraćajna inftastruktura centralnog dela grada biti potpuno rekonstruisana.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име