Članovi dramske sekcije na mađarskom jeziku iz Predškolske ustanove „Labud Pejović“ iz Bečeja odazvali su se pozivu i prisustvovali su Susretu lutkarskog stvaralaštva vaspitača i učitelja koji je organizovan sredinom novembra u Budimpešti.

Organizatori ove manifestacije su bili Nacionalna ustanova za kulturu Mađarske, Udruženje lutkara Mađarske i Ministarstvo za kadrovska pitanja Mađarske. Društvo Bečejkama pravile su koleginice dramske sekcije na srpskom jeziku.

Ekspedicija iz najveće potiske opštine otišla je sa jednim ciljem, a to je da predstave svoj rad, da obogate iskustvo i razmene mišljenja za neku od sledećih lutkarskih predstava.

Program susreta u glavnom gradu Mađarske sastojao se od osam lutkarskih predstava od koji je sedam sa teritorije Mađarske i jedna iz Srbije. Vaspitačice, članovi dramske sekcije na mađarskom jeziku iz bečejske predškolske ustanove koje su se predstavile predstavom igrom senki Oteta princeza su Gabriela Kara Beda, Maria Menel, Tatjana Mitić, Kovač Ildiko, Kiš Ildiko, Bukovič Maria i Suzić Andrea.

Sa ovom predstavom ove godine su se članovi dramske sekcije već predstavili na festivalu lutkarskog stvaralaštva u Malom Iđošu. Na kraju susreta usledila je svečana dodela priznanja nakon koje su se učesnici susreta okupili radi razmena iskustva i mišljenja.

Predstava Oteta princeza je pokupila sve pohvale, a vaspitači su dobili sugestije koje će primeniti u daljem radu. Sledeća predstava koju pripremaju, u saradnji sa članovima dramske sekcije na srpskom jeziku pod nazivom Izgubljena rukavica, jeste dvojezična koju planiraju da prikažu deci povodom predstojećih praznika.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име