Potpisivanjem Montrealskog protokola u svim zemljama sveta 16. septembar se obežava kao međunarodni dan zaštite ozonskog omotača, počev od 1994. godine.

Bečejci su dan uoči obeležavanja zaštite ozonskog omotača u Goranskom parku organizovali predavanje na temu zaštite životne sredine u čijem su praktičnom delu učestvovali učenici osnovne škole.

Ozonski omotač stvara se pod uticajem sunčeve svetlosti, apsorbuje štetno ultraljubičasto zračenje i tako štiti Zemlju i živi svet. Njegovo oštećenje ima velike posledice na život na Zemlji.

Zakonom o zaštiti životne sredine, a na teritoriji Srbije zabranjena je proizvodnja, uvoz i izvoz supstanci koje oštećuju ozonski omotač, kao i upotreba proizvoda koji ih sadrže, osim ukoliko se koriste za posebne namene.

 

Više u TV prilogu

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva. Medijski sadržaj nastao je u okviru projekta „Javni interes u fokusu: Informisanjem ka većem ostvarivanju prava građana opštine Bečej“, koji sufinansira opština Bečej

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име