Društvo za borbu protiv šećerne bolesti opštine Bečej, osmi put zaredom organizovalo je BEST – Bečejsku stazu zdravlja. Manifestaciju prate povoljni vremenski uslovi, pa to omogućava konstantnu masovnost učesnika, jer je ovog puta interesovanje bilo i više od očekivanog.

Kao simbol zdravlja, darovana je jabuka, a nakon šetnje građani su besplatno mogli da izmere telesnu težinu i visinu, radi izračunavanja indeksa telesne mase, zatim visinu telesnog pritiska i nivo šećera u krvi.

Kod tridesetak građana utvrđen znatno povišen nivo šećera u krvi, ali oni već znaju za to, pa im je dodatno skrenuta pažnja da se obrate lekaru.

-Ove godine je učestvovalo 120 učenika četiri niža razreda tri bečejske osnovne škole, Zravko Gložanski, Petefi Šandor i Šamu Mihalj, u trkama na centralnom gradskom trgu i time promovisali fizičku aktivnost kao jednu od najznačajnijih preventiva u očuvanju zdravlja. Naravno, po troje najuspešnijih u svakoj od ukupno osam trka dobili su diplome i medalje odgovarajućeg sjaja. Kasnije je 510 odraslih sugrađana prošetalo „stazom zdravlja“ od našeg punkta ispred Gradske kuće Bečej do Tise i pri povratku su im mereni telesna težina i visina, radi izračunavanja indeksa telesne mase, zatim visina telesnog pritiska i nivo šećera u krvi. Nije izostao savet lekara i svim učesnicima je, kao simbol zdravlja, darovana jabuka. Dodao bih da je kod tridesetak građana utvrđen znatno povišen nivo šećera u krvi, ali oni već znaju za to, rekao nam je predsednik Društva za borbu protiv šećerne bolesti opštine Bečej Radoslav Ivanović.

Nije izostao ni savet lekara, a bečejski dijabetičari i oni koji vode računa o svom zravlju, imali su priliku da po promotivnim cenama kupe na punktu srodnog zrenjaninskog Društva dijetetske proizvode pogodne za ishranu dijabetičara. Posebno se apelovalo na mlade da provere svoje zdravlje, kao i da se okrenu zdravijim stilovima života.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име