Završnica turnira u malom fudbalu u Adi
Završnica turnira u malom fudbalu u Adi | Foto: Vladan Vorgučin

Imajući u vidu da je pauza u svim stepenima futsal takmičenja, majstori igre „na petoparcu“ prazninu popunjavaju učešćem na turnirima u mnogim mestima Potisja, samo ne u Bečeju!? Zašto ove godine nije bilo tradicionalnog Zimskog turnira, to je već drugo i za druge pitanje. Bečejska ekipa, sastavljena od grupe igrača KMF Bečej 2003 i njihovih prijatelja, odabrala je, zbog zgusnutog kalendara, da učestvuje na dva turnira i na oba je zabeležila značajan uspeh, ali s razlišitim imenima. U Adi su igrali kao MGM Plamen, a u Senti su bili Fortuna.

-U Adi smo u konkurenciji 26 ekipa na Memorijalu „Bela Balog“ bili prvi, a u Senti u konkurenciji 28 ekipa treći. Kuriozitet je da nismo osetli gorčinu poraza. U Senti smo u polufinalu, posle vođstva od 2:0 i na kraju nerešenog rezultata 2:2 bili slabiji izvođači penala (1:3) i izmaklo nam je finale, ali smo u utakmici za treće mesto pobedili domaću ekipu „Minjon“ rezultatom 3:0 i osvojili 50.000 dinara. U Adi smo u finalu igrali nerešeno 1:1 s ekipom „Cvitkotrans“, a penalima (3:1) stigli do pobedničkog pehara i novčane nagrade od 220.000 dinara, raportirao nam je, bez sumnje, najbolji pojedinac u redovima Bečejaca golman Sava Vadaski.

Pehar u rukama pobednika | Foto: Ivan Drapšin
Pehar u rukama pobednika | Foto: Ivan Drapšin

Da konstatacija „najbolji igrač“ nije paušalna, potvrđuju podaci da je na oba turnira Sava Vadaski proglašen za najsigurnijeg golmana i vratio se kući s peharom.

-Sava je, po običaju, dao puni doprinos na svakoj utakmici i zasluženo je poneo epitet najboljeg golmana, a meni kao sponzoru ekipe nije ostalo ništa drugo do da ih sve, posle trijumfa u Adi, odvedem na piće u ovdašnji kafe fudbalskog imena „Montevideo“, ponosan je na igrače, koji su uspešno prezentovali njegovu firmu, vlasnik MGM Plamena Milan Minja Matić.

Evo i sastava koji je branio boje pobednika ađanskog turnira: golman Sava Vadaski i igrači Nemanja Vasin, Miroslav Vender, Vladan Vorgučin, Igor Dražić, Ivan Drapšin, Buletin Durmiši, Bojan Lovre, Mita Kobiljski, Stefan Korać i Vedran Rašković. U Senti je, umesto Drapšina, igrao Đorđe Ilčešin, a na klupi je bio Menoti. Podsetimo da su futsaleri Bečej 2003 na prvom mestu završili jesenju polusezonu Vojvođanske lige, s dobrim izgledima da tu i ostanu, a to bi značilo da će se u novoj sezoni igrati drugoligaški futsal u Bečeju.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име