Gimnazijaci sa svojim kućicama za ptice | V. Jankov

Nije baš kako je zamišljeno, ali je Svetski dan zaštite životne sredine – 5. jun, u Bečeju ipak obeležen. Kiša je razlog što je sve prošlo u okrnjenom izadnju, ali će se aktivnosti naknadno realizovati.

-Planirane su četiri aktivnosti, a održali smo samo jednu. Istina, zbog kiše je nismo realizovali u dvorištu, već u učionici Gimnazije. Predstavili smo rad učenika drugog razreda ove škole, koji su u okviru projektne nastave i obeležavanja značajnih datuma napravili od dobijenih paleta deset kućica za ptice i, evo, na Svetski dan životne sredine ih predstavili, a za dan ili dva će ih postaviti na stabla u nekoliko atraktivnih lokacija u gradu, rekla nam je u ime organizatora jučerašnjeg obeležavanja pomenutog datuma mr Bojana Božić, šef Odseka za zaštitu životne sredine opštine Bečej.

Od gimnazijalaca smo saznali da će po dve kućice za ptice biti postavljene u njihovom školskom dvorištu, parku između zgrade opštine i PIK Bečej, u dvorištu OŠ „Sever Đurkić“ i Predškolske ustanove „Labud Pejović“, a po jedna će biti darivana donatoru paleta i partnerskom UG „Eko – Bečej“.

Isti učenici su trebali na sam Svetski dan zaštite životne sredine da održe edukativnu radionicu i ulepšaju dvorište predškolske ustanove, a UG „Eko-Bečej“ je tradicionalno u Kreativno-ekološkom centru u Goranskom parku planiralo da prezentuje predškolcima i mlađim osnovcima aktivnosti vezane za reciklažu. Najzad, volonteri Kancelarije za mlade trebalo je da na cetralnom gradskom trgu sprovedu aktivnost „Zameni me za plastičnu“ i time podele sugrađanima brojne ekološke vreće.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име