Grupa ljubitelja Goranskog parka, ali i prirode i zaštite životne sredine, organizovala je danas radnu akciju čiji je rezultat uređenija bečejska oaza kraj Tise. Zasađeno je dvadesetak sadnica, jer se vodilo računa o planskom sađenju, iako je doniran veći broj. 

Jesenja akcija će imati i prolećnje izdanje jer park tokom čitave godine treba zeleniti i oplemenjivati, kaže inicijatorka akcije u parku Gorana u Bečeju Ksenija Markov.

Mihalj Pinter je rođeni Bačkogradištanac vezan za bečejski Goranski park i sam se sa zadovoljstvom odazvao pozivu sugrađana, a za današnju aktivnost kaže da predstavlja rekreaciju koja je svima potrebna.

Bez doprinosa Vere Ćurčić ova jesenja akcija ne bi bila kompletna. Revoltirana učestalim krađama sadnica na javnim zelenim površinama, za nesavesne građane imala je važnu poruku.

U današnjoj eko – mobi kraj Tise učestvovali su kako pojedinci, tako i razne organizacije. Iako je kiša pretila da pokvari akciju, vreme do završetka posla ipak je išlo na ruku aktivista.

1 KOMENTAR

  1. Na koji način je saopšteno ostalim građanima Bečeja da će biti održana akcija uređenja goranskog parka? Zašto je i dokle će Dom penzionera i invalida rada biti privatno vlasništvo Nade, Mire, Rozalija i ovog konobara iz kluba? Ko određuje takmičare za susrete penzionera. Kada se održavaju kvalifikacije za takmičenje? Šta vam znače ove majica SNS stranke? zar ni ova akcija nije mogla proći bez gluposti koju ste napravili. Sram da vas je sve na gomili, osim gospodina Sadžakova. Preterali ste svaku meru bezobrazluka, kad je sve podređeno jednoj stranci i jednom čoveku. Krajnje je vreme da finansijska policija i tužilaštvo malo pročešljaju poslovanje Udruženja penzionera i invalida rada. Da li neko kontroliše izdavanje fiskalnih računa u klubu koji je privatno vlasništvo ovog konobara. Dosta više. Ludajiću uradi nešto ili odlazi i povedi sa sobom sve ove gore nabrojane. Ima nas školovanih penzionera koji nemožemo doći do izražaja od vas PARTIJSKIH uvlakača i poltrona. Ali nadam se da će i vama jednog dana doći sudnji dan. Ako nekom nije jasno šta sam hteo da kažem imate IP adresu i mail pa da se nađemo na kafici i dogovoru.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име