Detalj sa izložbe umetničke fotografije Dijalog u Bečeju
Detalj sa izložbe umetničke fotografije Dijalog u Bečeju

Dva majstora – 80 eksponata

Otvaranjem atraktivne izložbe fotografija „Dijalog“ u galeriji „Krug“, na kojoj su po 40 svojih dela izložili Olivija Erdelji iz Bačkih Vinograda i Laslo Justin iz Bečeja, počela je trodnevna Međunarodna radionica umetničke fotografije u Bečeju. Izložbu je u ime organizatora otvorio zamenik Udruženja mađarskih fotografa pri Institutu za karpatski basen Ištvan Tot iz rumunskog grada Oradee.

-U radu je učestvovalo dvadesetak fotografa iz Mađarske, Rumunije, Slovačke i Srbije. U planu je da se svake godine okupljamo u drugoj državi, razmenjujemo iskustva i priređujemo izložbe članova Udruženja. Očekujemo da se Udruženje vremenom omasovi. Tokom radionice imali smo zapaženo promociju na mađarskom jeziku poluvekovnog rada  majstora umetničke fotografije Geze Lenerta. Iskoristili smo priliku da gostima pokažemo deo znamenitosti Bečeja, a oni su svojim fotoapartima mnogo toga ovekovečili, rekao nam je u ime domaćina Laslo Justin.

Imajući u vidu atraktivnost izloženih fotografija, koje će biti u galeriji „Krug“ pod krovom Gradskog pozorišta Bečej naredne dve nedelje, lepa je prilika da se poseti i uživa u raznim motivima ovekovečenim kroz objektiv.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име