Pre početka turnira sudije i takmičari | Foto: Vlastimir Jankov
Pre početka turnira sudije i takmičari | Foto: Vlastimir Jankov

Bečejski Džudo klub Mladost uspešno je organizovao tradicionalni, 21. po redu, Međunarodni turnir za poletarski, pionirski i kadetski uzrast i 11. Memorijal „Željko Nikolić“ za pionire u kategoriji više od 66 kilograma.

Učešćestvovalo je 224 takmičara iz 34 kluba Bosne Hercegovine (1), Mađarske (2), Crne Gore (1) i Srbije (30). Najviše takmičara, ukupno 20, stiglo je iz zrenjaninskom Proleter MD, a najviše razloga za radost imala je novosadska Slavija, čijih 19 takmičara je sakupilo ukupno 85 poena i vratili su se na Salajku sa peharom namenjenom sveukupnom pobedniku.

U ime sportskog Bečeja, takmičarima je poželeo uspeh na tatamiu predsednik Saveza sportova opštine Bečej Dejan Kapriš, a svi prisutni su gromkim aplauzom pozdravili legende srpskog džudoa Pavla Bajčetića i prof. dr Slavka Obadova. Pošto su članice Plesnog kluba „Maks Dens“ iz Bečeja izvele par numera, na šest tatamia odvijale su se borbe tri uzrasne kategorije u ženskoj i muškoj konkurenciji.

Svaka borba je na svoj način bila atraktivna | Foto: Vlastimir Jankov
Svaka borba je na svoj način bila atraktivna | Foto: Vlastimir Jankov

-Golim okom može se primetiti da je stigao manji broj takmičara. Gotovo je prepolovljen u odnosu na neke ranije godine, ali takva situacija je na svim turnirima, pa ni mi nismo izuzetak. Ali, to ne znači da smo uskraćeni za kvalitet. Takmičari koji su izašli na tatami, dali sve od sebe i zadovoljni smo viđenim borbama. Spletom okolnosti, naši takmičari u pionirskom uzrastu okitili su se medaljama i klubu su doneli pehare. Šteta što pionir Leon Benković, kad je već stigao u finale, nije uspeo da osvoji memorijalni pehar „Željko Nikolić“. Najvažnije je da su se svi osećali prijatno u našem okruženju, kao što se mi osećamo kada smo u gostima kod njih, rekao nam je direktor turnira Milorad Lončarević.

Memorijalni pehar i novčana nagrada od 100 evra porodice Željka Nikolića pripali su Luki Kovačeviću iz beočinskog Cementa. Pehari za ekipni plasman pripali su novosadskoj Slaviji (19 poena) kod poletarki i Jugoviću iz Kaća (17) ukonkurenciji poletaraca, domaćin je osvojio oba pehara u pionirskom uzrastu sa 15 poena u ženskoj i 25 u muškoj konkurenciji. Kadetkinje Bambia iz Požarevca sa 18 poena i kadeti novosadske Slavije sa 24 bili su najuspešniji u svom uzrastu. Valja dodati da su finalisti svake težinske kategorije u kadetskoj konkurenciji pored medalja dobili i novčane nagrade. Pobednicima je pripalo po 60, a poraženima 40 evra.

Bez dobrog zagrevanja nema kvalitenih borbi | Foto: Vlastimir Jankov
Bez dobrog zagrevanja nema kvalitenih borbi | Foto: Vlastimir Jankov

Dodajmo na kraju da su kimono bečejske Mladosti na turniru u svom gradu nosile pionirke Una Ivanišević, Suzana Joksimović i Anđela Prodanov, njihovi vršnjaci Leon Benković, Marčelo Berček, Dario Mišćet, Miroslav Stojanović i Luka Šijački, kao i kadet Aleksandar Stojkov.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име